За държавите, които не ползват руски газ, е лесно да

...
За държавите, които не ползват руски газ, е лесно да
Коментари Харесай

Борел: За държавите, които не ползват руски газ, е лесно да заявят, че могат и без него


За страните, които не употребяват съветски газ, е елементарно да кажат, че могат и без него, съобщи през днешния ден висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел след съвещанието на европейските външни министри в Люксембург.

Той означи, че се приготвят нови наказания против Русия и нищо не е изключено. По неговите думи налагането на ембарго над вноса на съветски нефт и газ се разисква, само че през днешния ден решение не е било признато. Според него е по-вероятно първо да бъде стеснен или спрян вносът на нефт, тъй като е на четири пъти по-голяма стойност и е по-лесно сменяем.

Дори на следващия ден да спрем да внасяме газ, това няма да попречи на предстоящото в идващите дни и седмици нахлуване на съветските войски. Мерките, които обсъждаме, са средносрочни, разясни Борел. Той уточни, че изходът за Европейски Съюз е във възобновимата сила.

Готови сме да продължим военната поддръжка за Украйна, би трябвало да помогнем, добави Борел. Той разясни, че всички страни от Европейски Съюз вземат участие във въоръжаването на Украйна, тъй като решенията за отпущането до момента на 1,5 милиарда евро военна помощ за Киев се одобряват с единогласие.

Борел сподели, че министрите през днешния ден са разискали дезинформацията и съветската агитация за войната, да вземем за пример разпространението на изказвания, че наложените против Москва наказания са причина за повишаването на цените и упования дефицит на храни.

Той разясни, че съветските сили обстрелват украинските ниви, взривяват хамбари с жито и не разрешават на кораби да напущат украинските пристанища, с цел да изнасят зърно.

Върховният представител заключи, че войната в Украйна до момента се заключава в две думи - смут и неуспех. По неговите думи ужасът е в следите от съветското навлизане в непознатата страна, а неуспехът се вижда в неспособността на съветските сили да завладяват Киев. Той съобщи, че ударът по гарата в Краматорск предходната седмица даже не е военно деяние, а чисто закононарушение.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР