За Danone и отговорността на компанията към здравето и планетатаDanone

...
За Danone и отговорността на компанията към здравето и планетатаDanone
Коментари Харесай

Danone отбелязва 50 години от емблематичната реч на Антоан Рибу

За Danone и отговорността на компанията към здравето и планетата
Danone е световен водач, който ползва перспективно мислене, с цел да дава отговор на корпоративната отговорност на компанията. Преди тъкмо 50 години паметната тирада на някогашния изпълнителен шеф - Антоан Рибу, провокира революционен отзив измежду работодателите. В нея той установи, че " корпоративната отговорност не свършва до вратата на фабриката или офиса. Дейностите ѝ въздействат върху качеството на живот на всеки жител . Имаме единствено една планета Земя. Живеем единствено един път ". Вдъхновяващата тирада, произнесена в Марсилия през 1972 година, приканва за друг бизнес метод, който да влияе върху здравето на хората, опазване и възобновяване на ресурсите на планетата и поощряване на всеобхватния интерес към този метод на живот. Този миг се трансформира в определящ за задачата на Danone в дълготраен проект и бележи раждането на " двойния модел " на ръководство на компанията, който съчетава постигането на стопански бизнес триумфи със обществени изгоди за обществото. Danone продължава да реализира задачите си, а и даже да ги надвишава, с помощта на ефикасния си работен модел.

Антоан Рибу е основател на концепцията, че като виновни производители фирмите би трябвало да носят отговорност освен за своите артикули, само че и за тяхното влияние върху здравето и планетата. Оттогава това е определящата задача за Danone и съществена цел зад всички нововъведения на компанията е да внесе здраве в всекидневието на хората посредством продуктите, които продава, като в същото време подсигурява, че тяхното произвеждане и опаковки са ориентирани към по-екологично бъдеще.

За тези 50 години компанията реализира забележителен прогрес, като следва своята задача " Една планета. Едно здраве " (One Planet. One Health), водена от убеждението, че здравето на хората и това на планетата са непроменяемо свързани.

" Danone e компания с над 100-годишна история и пионер в налагането на разбирането, че отговорността на компанията не свършва до вратата на офиса. Щастливи сме през днешния ден да отбележим 50 години от популярната тирада на основния изпълнителен шеф на Danone Антоан Рибу през 1972 година в Марсилия, която поставя началото на нашата обществено виновна задача и слага за нас основите на един нов, напредничав бизнес модел на ръководство, който следваме и до през днешния ден. Цялостната ни активност в България и вдъхновящите местни планове са доказателство за това ", акцентират от компанията.
Реклама Danone и КСО в България
Един от най-популярните обществено виновни планове започва точно в България. С всички свои дейности Danone поддържа както на локално, по този начин и на световно равнище визията на Антоан Рибу, която в този момент безспорно се е трансформирала в задача на компанията.
" Данониада " - повярвай в фантазиите си
Първият шампионат " Данониада " се организира в България в навечерието на Световното състезание по футбол през 1998 година във Франция и в него вземат участие над 1000 училищен тима от цялата страна. Голямото предпочитание и възторг, с които децата се включват в шампионата, дава явен сигнал на компанията за нуждата от продължение на този обществен план. Благородната самодейност на " Данон Сердика " АД е посрещната с възторг в цялата група Danone. Така през 2000 година по модела на българската " Данониада " се провежда първият Международен шампионат за купата на Danone (Danone Nations Cup). За съвсем 24-годишната история на шампионата в България над 100 000 деца са взели участие в него, претърпели са невероятни страсти и отборната игра. " Данониада " е най-награждаваната обществена самодейност на Danone в България.

За в бъдеще Danone ще продължава да следва завета на Антоан Рибу и е уверена, че в съдействие с всички свои марки целенасочените ѝ старания ще не престават да поддържат здравословния метод на живот и да оказват помощ за създаване на по-добро общо бъдеще с по-екологични решения.
Свързани публикации Любомир Спасов е новият изпълнителен шеф на " Данон " в България 7 април 2022, 13:16 Бъдещето на храните след пандемията 6 август 2020, 16:30 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР