За дългият лот от 25 км. на АМ „Струма“ от

...
За дългият лот от 25 км. на АМ „Струма“ от
Коментари Харесай

Пускат предсрочно отсечката на АМ Струма от Кресна до Сандански

За дългият лот от 25 км. на Автомагистрала „ Струма “ от Кресна до Сандански срокът е до май 2019, към този момент сме на над 50% физическо осъществяване на обекта. Започваме и финансово да го изпълняваме с европейски средства, ще съкратим периода до ноември 2018 година. Това сподели пред публицисти в Народното събрание министърът на районното развиване и благоустройство Николай Нанков за утвърждението на апликационната форма за Автомагистрала „ Струма “, съобщи „ Фокус “.

„ Ще пуснем правата предварително предвид на взетото решение за апликационната форма. Въпреки огромния песимизъм на зелени организации и други, които подходиха с съмнение към плана “, съобщи той. „ 628 млн. е безвъзмездната помощ по линия на Оперативна програма „ Транспорт “, 111 млн. е националното съфинансиране, общо 739 млн. за секторите 3-1 от Автомагистрала „ Струма “. Дадохме старт през август от Благоевград до Крупник, другият лот от Кресна до Сандански, който е 25 км. и тунела „ Железница “, сподели още министърът.

Министърът на превоза Ивайло Московски разяснява от своя страна, че с утвърждението на апликационната форма за Автомагистрала „ Струма “ е отпаднало опасението на съперниците им, че тя няма да бъде приключена.

„ Автомагистрала „ Струма “ към този момент е един необратим развой, който се надяваме да бъде приключен в заложените периоди “, сподели още той.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР