За да завърши войната в Украйна, има нужда от три

...
За да завърши войната в Украйна, има нужда от три
Коментари Харесай

За да приключи войната в Украйна, има нужда от три чудеса

За да приключи войната в Украйна, има потребност от три чудеса, се показва в разбор на белгийския боен народен специалист полковник Роже Хузен, представен в локални медии. Според него няма изгледи такива чудеса скоро да се случат, въпреки че, както при всяка война, и при тази тази най-после ще се стигне до спокойно съглашение. По негово мнение от това съглашение никой няма да бъде удовлетворен, предава кореспондентът на Българска телеграфна агенция Николай Желязков.

Нереалистични упования

Хузен е на мнение, че към договаряния може да се пристъпи, когато най-малко една от страните преценя, че е постигнала положителни позиции и, в случай че продължи багра, това може да се промени. Ако и двете страни, както е в този момент, чакат да подобрят позициите си с продължаването на военните дейности, сраженията ще продължат, споделя той. За да има договаряния, едната от двете страни би трябвало да реализира забележителен пробив, или двете страни би трябвало да са уверени, че с пердах няма да реализират нищо повече. Във войната не се реализира безусловно повече с влагането на спомагателни средства, сили и техника, както демонстрираха Виетнам и Афганистан, отбелязва полковникът.

През идващите две години не се обрисува победа на бойното поле за никоя от двете страни, в случай че не стане знамение, прибавя Хузен. Според него единствено военно знамение може да докара до скорошно реализиране на задачата на Русия за цялостен надзор над четирите завзети украински области Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон.

Тясна основа за договаряния

За да се контракти преустановяване на огъня или мир, е належащо да се дефинира основата за договарянията с отстъпки, допустими и за двете страни. Киев упорства за прекъсване на сраженията, възобновяване на цялата й интернационално приета територия, погашение на компенсации от Москва и изправяне на съветския президент Владимир Путин пред Международния углавен съд.
Русия желае дефинитивно присъединение на четирите украински области и отвод на Украйна да влезе в НАТО, неутралитет и отбрана на съветския език, както и приемане на окончателното отделяне на Крим, отбелязва Роже. Според него е допустимо да се договаря по гаранциите за сигурността и за езика, само че за решение по въпроса с териториите още веднъж ще бъде належащо знамение, тъй като то неизбежно би довело до това едната страна да претърпи неуспех.

Непоносима цена за постигането на мир

Дори и посочените трудности да бъдат преодолени и да се реализира договореност, следва тя да бъде призната от цялото общество в двете страни. Колкото повече цената на войната пораства и визира обществото, толкоз повече то ще чака краят на войната да оправдава понесените жертви.

Цената на мира не би трябвало да надвишава цената на войната. Всякакво съглашение, което не води до цялостна победа, носи стопански и политически загуби. Ако украинският президент Володимир Зеленски одобри да вземем за пример да се откаже от украинското крайбрежие на Азовско море, това би довело до значими стопански вреди, тъй като там е развито производството. За разлика от своя противник в Москва, Зеленски е изправен пред политическите последствия в едно демократично общество.

За Путин продължаването на войната е обвързвано със личното му състояние и колкото повече съветското общество усеща въздействието й върху живота си, толкоз повече неговите благоприятни условия за подписване на договореност стават по-ограничени. Това важи още повече при липса на нови териториални придобивки в Украйна. На Путин ще му бъде мъчно да прокара съглашението в средите на силовите структури, съгласно Хузен.

Неговият извод е, че единствено знамение може скоро да докара до преустановяване на войната. Той отбелязва, че нормално войните завършват по-късно от деня, когато са станали стратегически безполезни. Нито една от двете страни няма да получи всичко, към което се стреми и западната тактика, че

" Украйна би трябвало да победи ", ще се окаже илюзорна. Кръвопролитията ще не престават, до момента в който страните се придържат към това виждане, е мнението на специалиста.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР