„За да започнем да възстановяваме България, левицата трябва да има

...
„За да започнем да възстановяваме България, левицата трябва да има
Коментари Харесай

Елена Йончева: За да започнем възстановяването на България, БСП трябва да спечели тези избори

„ За да стартираме да възвръщаме България, левицата би трябвало да има свои мощни и ярки представители в Европейски Съюз и да завоюва тези избори”.

Това сподели лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България” Елена Йончева пред над 120 поданици в гр. Елхово, оповестиха от пресцентъра на партията. Тя съобщи, че Европа е късмет за България, само че ръководещите и техният кръг от хора употребяват европейските фондове като донор за персонално облагодетелстване "На това би трябвало да се постави край. Когато минаваме през българските села, имам възприятието, че страната ни се намира във военно състояние. Селата са опустошени, къщите изоставени, а вярата липсва. Това не може до продължава повече и имам вяра, че откакто спечелим изборите, ще спрем този процес”, безапелационна бе Елена Йончева. Тя разяснява, че в Българска социалистическа партия има млади, можещи и мислещи хора, които ще съумеят да преведат България по нов път. Йончева сподели още, че Европа ни дава огромен късмет за развиването на селското стопанство. Тя добави, че откогато България е член на Европейски Съюз, за селско стопанство са дадени над 7 милиарда евро. „ Повече от 10 години, обаче, страната ни заема последно място по всички индикатори, свързани с него, тъй като тези пари се разпределят измежду 75 компании. Пари на дребните ферми не се дават, тъй като те няма по какъв начин да ги върнат на ръководещите. Това е част от стандарта за заличаването на България и ние можем да го спрем”, разяснява още лидерът на листата на левицата.

„ Ние нямаме европейско опазване на здравето. В Европа хората доплащат сред 10% и 20%, до момента в който у нас доплащането е 50%. Това не е европейска, а антиевропейска политика”, разяснява още Елена Йончева. Тя съобщи, че тази политика ни води надалеч от Европа. Йончева добави, че такова е и ситуацията в образованието. „ Имаме прелестни учители и надарени деца, само че 60% от българите са функционално необразовани, а това към този момент е поради системата. Затова във „ Визия за България” е заложен съответен проект за превъзмогване на казуса. Ние сме предложили унищожаване на цялата скица – парите следват ученика, както и уеднаквяване на стратегиите и изискванията във всички български училища”, сподели още Елена Йончева.

„ Ако Eлена Йончева не се беше заела с казуса с бежанските центрове, може би тези дни ръководещите щяха да разгласят спечелилия в публичната поръчка”, съобщи секретарят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България” Кристиан Вигенин. Той добави, че те се опасяват от нея, тъй като Йончева е разкрила далаверите за строителството на оградата по границата, повдигнала е въпроса, че има трафик на мигранти и по тази причина ръководещите бързат да затворят тематиката. „ Нашата задача е откакто спечелим европейските, а по-късно и предварителните парламентарни избори, да върнем справедливостта в България”, съобщи Кристиан Вигенин.

По-късно Елена Йончева, дружно с народните представители Кристиан Вигенин и Николай Пенев, се срещна с поданици на общ. Стралджа, с които разиска настоящи проблеми.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР