За да запазите дома си топъл в студено време, е

...
За да запазите дома си топъл в студено време, е
Коментари Харесай

Експерт съветва как да запазим дома си топъл в студено време

За да запазите дома си топъл в студено време, е належащо да ревизирате няколко неща, споделя специалистът Татяна Середенкова.

По думите й е нужна инспекция на прозорците и вратите на входа. Ако те са отворени или не са компактно затворени, тогава общите елементи стават студени, а по-късно и жилището се появява течение.

Също по този начин леко отворена врата към входа може да охлади цяло крило на къщата.

Също по този начин си коства да ревизирате прозорците в жилището, акцентира специалистът. Това може да се направи независимо или благодарение на експерт. Ако прозорците пропущат топлината, те могат да бъдат запечатани със специфична изолираност.

„ Въпреки това, ние не бихме предложили запечатване на прозорец, който се отваря за вентилация: без вентилация режимът на мокрота ще бъде нарушен (оптималната мокрота в апартамент е 40-60%), влагата ще се натрупа върху прозорците и наклони, вследствие на което ще се популяризира плесен ” - споделя Середенкова.

Тя също по този начин посъветва да ревизирате стените за опазване на топлината, изключително ъглите. Може да се окаже, означи специалистът, че има проблеми с фасадната зидария, заради което фасадата замръзва, а това от своя страна се отразява на температурата в жилището. В някои случаи си коства да изолирате стените от вътрешната страна, само че това би трябвало да се разиска със експерти.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР