„За да ядосам някой, няма как да стане без подкрепата

...
„За да ядосам някой, няма как да стане без подкрепата
Коментари Харесай

Новият директор на Агенцията по горите: Пълно е с феодали, бракониери и корумпирани служители

„ За да ядосам някой, няма по какъв начин да стане без поддръжката на обществеността и на горската гилдия, където вложих последните си години – да направя мост сред лесовъдите и обществото. Ако тази поддръжка се окаже постоянна, можем да ядосаме и ловни самозабравили се феодали, така наречен концесионери, бракониери, с каквито горите са се понапълнили през последните години, също по този начин и корумпирани чиновници на доста места. “ Това съобщи в изявление за БНР новият шеф на Изпълнителната организация по горите Александър Дунчев. Той има опит като чиновник на Югозападното държавно горско дружество, а също по този начин е прочут природозащитник.

Под напън доста експерти и положителни лесовъди са били прогонени от системата, а на тяхно място са били назначени „ послушни и комфортни “ чиновници, разясни Дунчев в предаването „ Преди всички “.

Честите назначенията по всички равнища на системата основават стрес, безапелационен е той.

„ Непрекъснато, непрестанно – заплашителен стрес за цялата система, за всички горски чиновници, шефове – сменят ги като памперси непрестанно. Целта е хората да бъдат послушни и да се преценяват с външни ползи. Не на специалността, не на Закона за горите, не на своето сърце и обич към гората. Това вземане предвид докара до това доста огромна част от тия хора въобще да не желаят да вземат участие в тази месомелачка, а да изоставен системата. И множеството сигнали в този момент към министерството и към организацията са от такива хора – афектирани, дали живота си за гората и най-после изхвърлени от системата “, разяснява Александър Дунчев. По думите му почтените хора в тази система „ стискат зъби “.

Дунчев вижда едно от главните провокации при изправянето против неточните лица в бизнесите в горите в това, че „ не те ще го отнесат, а още веднъж горските чиновници, тъй като системата е направена по този начин, че при инспекциите мощните се избавят по един или различен метод, и най-после го отнася най-слабото звено – горският. “

В гората не може врабче да трансферира без знанието на горския, съобщи Александър Дунчев, като се базира на своя опит. Дунчев уточни, че в случай че се позволяват нарушавания, то това се случва под оказан напън върху горските.

„ Или корупционен, или политически – те да си мълчат. “

Лесовъдите са смазани, акцентира Александър Дунчев, който изрази вяра служебното държавно управление да подкрепи възобновяване на публичното доверие в горската колегия. Съпротивата и напрежението са големи, добави той.

Относно оповестения от земеделския министър проф. Христо Бозуков мораториум върху дърводобива в избрани сериозни региони Александър Дунчев посочи: „ Заповедта нито е последна в степен последна зелена екология, нито е последна в степен да изсечем всичко. Бе реализиран баланс в тези гори да не се позволява никаква сеч в избран периметър. “

Друга заповед планува усилване на контрола в старите гори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР