За да влезете в елитния 1% от супербогатите жители на

...
За да влезете в елитния 1% от супербогатите жители на
Коментари Харесай

Най-богатият 1% от населението - в кои страни в света те имат най-много пари

За да влезете в елитния 1% от супербогатите поданици на Съединени американски щати, през 2024 година, ще ви трябват най-малко 5,8 милиона $ персонално богатсво . Това написа Bloomberg, базирайки се на отчет на специалисти от компанията Knight Frank.

Този най-малък " предел " за принадлежност към " кръга " на свръхбогатите в Съединени американски щати е с близо 12% повече от година по-рано.

Това обаче не е връх в света. В Монако - който е преди всичко в света по мярка на благосъстоянието на свръхбогатия 1% от популацията - с цел да влезете във въпросния 1%, са ви нужни 12,8 милиона $, което е с 3,2% повече от 2023 година.

Следват Люксембург и Швейцария, където ще са нужни надлежно най-малко 10,8 милиона $ и най-малко 8,5 милиона $, с цел да принадлежите към свръхбогаитя 1% от популацията.

Което значи, че Съединени американски щати, които са с най-голямата стопанска система в света, са на четвърто място по този индикатор. А Германия, която е с най-голямата стопанска система в Европа, е на 10-то място в " класацията ".

Първите 10 страни с най-голям " предел " на благосъстояние на жителите си в света, включват:

Монако - 12,8 милиона долара;

Люксембург - 10,8 милиона долара;

Швейцария - 8,5 милиона долара;

Съединени американски щати - 5,8 милиона долара;

Сингапур - 5,2 милиона долара;

Швеция - 4,8 милиона долара;

Австралия - 4,7 милиона долара;

Нова Зеландия - 4,6 милиона долара;

Ирландия - 4,3 милиона долара;

Германия - 3,4 милиона $.
 Откриха инцидентно в джунглите на Мианмар зарязан доста необичаен и супер безценен модел Lamborghini
Откриха инцидентно в джунглите на Мианмар зарязан доста необичаен и супер безценен модел Lamborghini

Каква е цената свръх първокласния автомобил и кой е възможния притежател

Посочените суми за влизане в " кръга " на свръхбогатите в другите страни зависят от равнището на икономическо развиване и благосъстоянието на жителите. Освен това, резултатите от изследването на Knight Frank демонстрират, по какъв начин възобновяване на пазарите в Съединени американски щати и други западни страни уголемяват " пропастта " сред богатите и бедните страни в света.

По данни на Световната банка, брутният вътрешен артикул (БВП) на човек от популацията в Монако годишно е към 240 000 $, т.е. над 900 пъти по-висок от този на Бурунди в Източна Африка.

Военните дейности сред Русия и Украйна обаче нанесоха вреди на международната стопанска система като цяло, която към този момент беше потърпевша от пандемията (по данни на Института по немска стопанска система, международната стопанска система е изгубила 1,6 трилиона $ през 2022 г.). Цените на енергоносители и храните тогава внезапно се повишиха, напомня Bloomberg. Последствията бяха усетени по целия свят, само че бедните страни бяха наранени най-тежко.

В същото време, съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg (Bloomberg Billionaires Index), общото благосъстояние на 500-те най-богати хора в света се е нараснало с 1,5 трилиона $ през 2023 година.
 Страните в света, от които през 2023-а са си тръгнали най-вече милионери - и къде най-често се преселват те
Страните в света, от които през 2023-а са си тръгнали най-вече милионери - и къде най-често се преселват те

Наша прилежаща страна е от най-предпочитаните за ново местоживеене от богатите хора
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР