За да управлявате модела, ще се нуждаете и не само

...
За да управлявате модела, ще се нуждаете и не само
Коментари Харесай

През 2023 пускат първия летящ автомобил


За да управлявате модела, ще се нуждаете и освен от шофьорска брошура, само че и от лиценз за водач.

Кога летящите коли ще станат действителност? Оказва се, доста по-скоро, в сравнение с сме си представяли.



Първият подобен - AirCar на словашката компания Klein Vision - получи своята сертификация и може да излезе на пазара още през идващите 12 месеца, оповестиха от производителя. Хибридният модел има впечатляващи характерности. Благодарение на своя 1, 6-литров елемент от BMW със 160 конски сили, той може да реализира скорост от 190 км/ч на височина от 2 500 метра, превозвайки двама души. Работи се и по версия с четири седалки.

Самата промяна от автомобил в аероплан лишава под три минути.

AirCar е дело на Щефан Клайн, който работи по концепцията за летящи коли от началото на 90-те години на предишния век. Миналата година Клайн съумя да измине 90 километра с летящия си автомобил от летището край Нитра до Братислава — за едвам 35 минути.

Летящият автомобил получи разрешението за продажба от словашката отраслова организация, само че съгласно разпоредбите на Европейския съюз това значи, че тя може да бъде продавана в целия блок.

Разрешението идва след 200 сполучливи излитания и кацания и над 70 часа във въздуха. От компанията показват още, че моделът е и самостоятелен, като може да лети и без намесата на водача.

"Сертифицирането на AirCar отваря врата за всеобщо произвеждане на доста летящи коли. Това е публично и дефинитивно удостоверение на способността ни да прави гражданска война е пътуването на междинни дистанции отсега нататък ", споделя Клайн.

Разбира се, моделът има и някои минуси. За разлика от множеството прототипи, разработвани сега, той не може да излетява и каца отвесно — което значи, че се нуждае от писта.

А към този момент не е ясно и каква ще е цената — въпреки че конкурентна компания в Съединени американски щати предвижда, че нейните модели ще се продават против към $400 хил, предава money. bg.



Наблюдателите виждат огромно бъдеще за летящите коли. Още през 2019 година Morgan Stanley предвидиха, че пазарът ще доближи $1, 5 трлн. през 2040 година


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР