За да ти е уютно у дома, не е нужно

...
За да ти е уютно у дома, не е нужно
Коментари Харесай

Как да направим дома си ART?

За да ти е уютно вкъщи, не е нужно да хвърлиш хиляди левове за скъпа украса. Бъдете екологично настроени и рециклирайте, като дружно с това ще украсите мега крепко пространството, което населявате. 

Независимо дали като Gen Z живееш в личен дом, на квартира или още си паркирана в остарялата си детска в жилището на родителите ти – виж по какъв начин ефектно да декорираш у вас със стъклени бутилки. 

Бирата, която изпи през уикенда или бутилката вино, която шерна с гадже в петък вечер елементарно ще се трансфорат в новите ти свещници, вази и рамки за фотоси. Въпросът е да осъзнаеш какъв брой е значимо за природата да удължаваш оптимално живота на всяка една движимост, с цел да спрем несъразмерната приложимост и свръхконсуматорството. 

Както към този момент казахме, елементарно можеш да създадеш неповторима атмосфера с характерност и мисъл за запазване на околната среда.

Готини вази цялостни с живот

Цветята са живот, тъй че рециклирай старите бутилки във вази. Развихри фантазията си – направи микс от разнообразни по височина и форма шишета – от бира, от газирана вода, вино, шампанско или плодов сок. Може да ги подредиш както върху масата, по този начин и в разнообразни ъгълчета на помещението. Сега е сезонът на свежите цветя и клончета, тъй че е елементарно да събудиш флориста в себе си. 

Интригуващи свещници

Тук може даже още повече да се развихриш като създател, като боядисаш старите бутилки. Може да използваш цветове, които да си отиват на останалия интериор в стаята. Ако пък харесваш по-еклектичен фон, може да боядисаш шишетата в разнообразни шарки. Напъхай в гърлото им дълги свещи, а когато восъкът се разтече по бутилките, те ще замязят още повече на свещници. Създай секси атмосфера като запалиш няколко свещи. Хубавото на тези спонтанни украшения е, че може да ги ползвате даже на плажа или в случай че сте в планината. Разбира се като вземеш нужните ограничения, с които да гарантираш, че няма да подпалите нещо към вас. 

Арт лампи

Стъклените бутилки също могат да бъдат рециклирани в истински лампи. Тук обаче ще са са ти нужни малко повече умения, тъй като ще се наложи да отрежеш гърлото на бутилката. Може да потърсиш в YouTube потребни видеа по какъв начин тъкмо да свършиш тази работа. 

Такъв вид лампи стоят доста готино в пространства с промишлен интериор. Тук можеш да се заиграваш и със светлината – тя ще бъде по-слаба в случай че използваш примерно зелена бутилка и по-ярка, в случай че подбереш изцяло транспарантно шише. Подбери фини светлинки на батерия, с цел да създадеш резултат на светулки в нощта. 

Ефектни рамки

Ако към този момент се оправи с рязането на бутилки (нещо, което би трябвало да правиш извънредно внимателно), то може да им намериш още едно крепко приложение – да си сложиш вътре обичаните фотоси. Впрочем за задачата може да ползваш и остарели буркани. Три пъти ура за обичаната ни лютеница! Резултатът е впечатляващ, друг и изцяло екологичен. 

Не забравяй банята

Още една мега яка концепция – може да рециклираш шишета и буркани, като ги използваш като контейнери за предпазване на неща, които нормално сме разхвърляли в банята. 

Например четките за коса, памучните тампончета за грим или клечките за уши, чиито истински опаковки въобще не са толкоз фън. Така можеш да си взимаш и насипни хигиенични материали, като по този начин ще избегнеш в допълнение да натоварваш околната среда с още ненужни опаковки. 

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР