за да спре разпространението на британския щам на COVID-19. Това

...
за да спре разпространението на британския щам на COVID-19. Това
Коментари Харесай

Швеция налага в сряда нови Covid мерки

с цел да спре разпространяването на " английския " вариант на COVID-19. Това заяви във вторник на конференция " архитектът " на шведската пандемична тактика - основният епидемиолог Андерс Тегнел, представен от " Ройтерс ". " Имаме подготвен пакет национални ограничения, който ще бъде показан на следващия ден, сподели Тегнел, без да дава детайлности. Британският вид на ковид се счита от учените за по-инфекциозен вариант. Случаи на южноафрикански и бразилски варианти също са открити в страната, само че не се популяризират толкоз бързо, успокои Тегнел.

Припомняме, че терзанията по отношение на вероятната трета вълна на пандемията нарастват в Швеция през последните седмици. Швеция избягваше строгите блокади по време на пандемията. Правителството на Швеция предизвести преди дни, че е допустимо да наложи блокади на локално равнище за първи път. Миналия месец Народното събрание на скандинавската страна одобри краткотрайно закон за пандемията от ковид, който разрешава затваряне на магазините и комерсиалните центрове, прекъсване на публичния превоз и други обществени действия за ограничение на вируса. Предвиждат се санкции при нарушавания на ограниченията.
 Швеция признава резултати от три типа теста за ковид
Швеция признава резултати от три типа теста за ковид

Сертификатите следва да са издадени на британски, шведски, датски или норвежки език

Данните демонстрират, че от петък са регистрирани 10 933 нови случая на ковид, което е нарастване от 9 458 за съответния интервал на миналата седмица. Швеция, страна с 10 милиона души, е записала общо 12 713 смъртни случая от COVID-19. Смъртността на глава от популацията е доста по-висока от скандинавските съседи, само че по-ниска от тази в няколко страни в Европа, които към този момент въвеждаха блокади.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР