“За да спаси близките си от ядрен апокалипсис“: Германски военен

...
“За да спаси близките си от ядрен апокалипсис“: Германски военен
Коментари Харесай

За да спаси близките си от ядрен апокалипсис: Германски военен давал на Русия секретна информация

“За да избави околните си от нуклеарен апокалипсис “: Германски боен давал на Русия секретна информация

Бивш немски боен е наказан на три години и половина затвор за шерване на секретна военна информация с Русия след експлоадирането на войната в Украйна.

Съдът в Дюселдорф призна подсъдимия Томас Х., за отговорен, че е предал информация по лична самодейност от службата за военни поръчки, където е служил, съобщи Агенция Франс Прес.

 Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София? 3 мин. Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София?  Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити 1 мин. Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити  Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата 3 мин. Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата  Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили 8 мин. Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили  Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “ 3 мин. Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “  Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас? 3 мин. Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас?  Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София? 3 мин. Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София?  Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити 1 мин. Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити  Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата 3 мин. Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата  Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили 8 мин. Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили  Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “ 3 мин. Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “  Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас? 3 мин. Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас?

По време на процеса 54-годишният мъж е признал закононарушението, като е декларирал, че се е надявал да получи в подмяна информация, която да му помогне да изведе фамилията си в точния момент на безвредно място при положение на прерастване на спора в нуклеарна война.

Делото за шпионаж е едно от няколкото, разкрити в Германия след нахлуването на Русия в Украйна през февруари 2022 година

Прокурорите са обвинили Томас Х., че е снимал остарели документи за образование, свързани със системи за муниции и самолетни технологии, и е пуснал материалите през пощенската кутия на съветското консулство в Бон.

Обвиняемият „ се е обърнал към съветското генерално консулство в Бон и съветското посолство в Берлин и е предложил съдействието си “ през май 2023 година, настояват прокурорите.

„ Той е предал информацията, която е получил в хода на професионалната си активност, с цел да бъде тя предадена на съветска разследваща работа “.

При откриването на правосъдния развой през април Томас Х. призна, че обвиняванията против него са „ в общи линии “ точни. „ Беше неверно. Поддържам ги “, споделя той.

Томас Х. показва, че загрижеността му за възможна ескалация на войната в Украйна го е предиздвикала да се обърне към съветската страна.

Той се е тормозил от опцията доставките на системи за тежко въоръжение от Берлин за Украйна да въвлекат Германия в спора.

Целта на някогашния военнослужещ е била да получи информация преди възможна нуклеарна ескалация на спора, с цел да изведе фамилията си в точния момент на безвредно място.

Апокалиптичната угриженост била повода да посегне на „ глупавата концепция “ да се свърже с съветските управляващи.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР