, за да сложи край на трагедията с войната в

...
, за да сложи край на трагедията с войната в
Коментари Харесай

Путин иска да спре трагедията в Украйна, но Киев отказвал преговори

, с цел да постави завършек на " нещастието " с войната в Украйна . Това съобщи съветският президент Владимир Путин в свое послание към виртуалната среща на Г-20, оповестява в. " Гардиън ".

Той акцентира, че страната му в никакъв случай не е отказвала да взе участие в мирните договаряния с Киев , само че подсети, че украинският президент Володимир Зеленски със заповед е забранил да се водят такива договаряния.

Пред Г-20 Путин увери, че Русия извършва всички свои интернационалните отговорности във връзка с износа на храни и сила.

По негови думи " колосалният стрес ", който изпитват международните стопански системи, не е по виновност на дейностите на Русия в Украйна, а на тези на Запада и " недомислената макроикономическа политика на някои страни ".
 Западът заприказва на Украйна за отстъпки, в случай че желае мир с Русия
Западът заприказва на Украйна за отстъпки, в случай че желае мир с Русия

Засилват се опасенията, че спорът е в задънена улица

Той уточни, че е належащо да се намерения по какъв начин да се спре нещастието в Украйна.

В речта си Путин засегна и по-широки геополитически въпроси, отбелязвайки, че огромна част от икономическата интензивност се измества към Азия и Африка . Той съобщи, че Русия е изпратила гратис зърно в Африка и акцентира желанието на страната си да способства за световните цели за климата и развиването - с думи, които ще бъдат изтълкувани от мнозина като опит за разширение на зоните на въздействие на Русия в Глобалния юг.

Русия стартира пълномащабна инвазия в Украйна през февруари предходната година. Войната взе стотици хиляди жертви, както военни, по този начин и цивилни.

През октомври 2022 година с който публично разгласи вероятността за каквито и да е договаряния на Украйна с Путин за " невъзможна ", само че остави вратата отворена за полемики с Русия.
 Лавров: Русия е подготвена да договаря с Украйна, само че чака предлагането на Запада
Лавров: Русия е подготвена да договаря с Украйна, само че чака предлагането на Запада

С оглед на действителностите на земята
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР