За да си върне окупираните части от Донецка и Луганска

...
За да си върне окупираните части от Донецка и Луганска
Коментари Харесай

Украинската армия може да си върне Донбас, но за целта трябва да влезе в Русия

За да си върне окупираните елементи от Донецка и Луганска области, украинската войска ще е належащо да се влезе на територията на Руската федерация. Такова мнение изрази съветникът към украинското Министерство на вътрешните работи Виктор Андрусив в Телеграм.

Той изясни за какво е по-трудно да се нападна, в сравнение с да се пази. „ Същността на сполучливата контраатака е да вземем стратегически точки. Например вземането на Херсон с тежки борби, от стратегическа позиция, няма смисъл. Просто ще си върнем града, а врагът ще се придвижи малко по-далеч. За съветската войска ще бъде заплашителна обстановка, в случай че вземем Нова Каховка, тъй като стратегическата стойност на този град е доста висока “, сподели Андрусив.

Според него съперникът знае за всички тези точки и там се пази добре. " Защото при завладяването на подобен стратегически пункт в тази територия стартира да се образува плацдарм, което основава географско преимущество. Там се събират войски, внасят се муниции и от този плацдарм се дефинира точката на удара “. Виктор Андрусив акцентира, че от основно значение за сходни щурмове е съществуването на оръжия.

Според Андрусив украинската войска може да си върне Донбас, само че за задачата би трябвало да влезе на съветска територия. „ Подобна мярка на територията на Руската федерация може да има отрицателни интернационалните последствия за нас и загуба на поддръжка от нашите съдружници “, акцентира Андрусив. Междувременно ръководителят на Луганската регионална военна администрация Сергей Гайдай съобщи, че въоръжените сили на Украйна могат да завладяват назад град Северодонецк, само че градът няма огромно стратегическо значение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР