За да си книжар, без съмнение трябва да обичаш книгите,

...
За да си книжар, без съмнение трябва да обичаш книгите,
Коментари Харесай

Време за четене: Книжарката от Площада на билките

За да си книжар, без подозрение би трябвало да обичаш книгите, само че още повече би трябвало да обичаш хората.

Също както ние, хората, сме разнообразни един от различен, по този начин и никоя книга не наподобява на някоя друга. Онази, която ще раздруса някого радикално, на различен ще му се стори скучна, тъй като всеки има своите ползи, своите фантазии.

Но всяка книга е едно странствуване и една обич.
 От чист планински източник, непокътнат от човешка ръка... Edna предлага От чист планински източник, непокътнат от човешка ръка...
„ Книжарката от Площада на билките “ е топъл и прочувствен разказ за любовта към книгите и към хората на книгите, за книжарниците като свещено място, което свързва и сближава. За лечебната мощ на книгите, които умеят да се отблагодаряват на оня, който ги обича, и постоянно му дават това, което той търси: подаряват го с деликатност и топлина, с тръпка, с екзотика, с мъдрост и познание и разкриват пред него нови пътища, по които да върви и да схваща този свят, с цел да може да живее в него.

Авторът Ерик дьо Кермел ще ни води в Юзес – перлата на Гар, прелестно място с уханни маслинови горички. Ще ни запознае с Натали – парижанка, учителка по литература, и със брачна половинка й Натан, който е проектант. Двамата вземат решение да изоставен столицата и да стартират нов стадий от живота си, като се местят в провансалския град с антична история.

Натали се посвещава на обичани занимания, до момента в който не вижда дребна табела със сини букви: „ Продава се “, окачена на фасадата на книжарницата на Площада на билките. Казва си: Защо да не съм аз? Аз обичам книгите! Обичам всичко в тях – обичам гръбчетата им, хартията, думите върху страниците! Обичам и книжарниците! Защото какво е книжарница – светилище, място, излъчващо светлина и топлота, място, което свързва и сближава. За да си книжар, без подозрение би трябвало да обичаш книгите, само че още повече би трябвало да обичаш хората.

 книга ИК " Кръгозор "

Чувствителна и умна, великодушна и съпричастна, Натали се свързва прочувствено с хората, които прекрачват прага на книжарницата й. Споделя живота им посредством книгите, които те четат, от време на време даже ги изпреварва по пътя им с творбите, които им предлага. Превръща се в врач, който вместо билки или лечебни настойки предлага на своите клиенти подобаващите за всеки от тях книги. С мъдрост и такт тя демонстрира пътя на слепеца, поддържа падналия духом, подарява любов и обич, учи на амнистия, подхранва копнежите за независимост, разчита безмълвни послания, лекува душевни рани.

Върху към този момент отпечатаните страници на книгите Натали написа нови истории – своята и на всеки, който е влезнал в книжарницата и й се е доверил.

Защото книжарницата е мястото, където човек споделя и се доверява!

 инстаграм хороскоп
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР