За да се засили цифровата дипломация на ЕС в и

...
За да се засили цифровата дипломация на ЕС в и
Коментари Харесай

ЕС открива световен център за цифрови технологии и иновации в Сан Франциско

За да се ускори цифровата дипломация на Европейски Съюз в и със Съединени американски щати, Европейската комисия скоро ще открие специфичен офис в Сан Франциско - международен център за цифрови технологии и нововъведения, стана ясно в понеделник.

" Цифровите технологии внесоха нови благоприятни условия и опасности в живота на жителите на Европейски Съюз и на хората по целия свят. Те се трансфораха и в основни конкурентни параметри, които могат да трансформират геополитическия баланс на силите. Европейски Съюз разполага с възходяща мрежа от цифрови съюзи и партньорства по целия свят. Той влага от ден на ден в цифрова инфраструктура и, в границите на тактиката " Глобален портал ", в поддръжка на сътрудниците при определянето на техния регулаторен метод към технологиите, учреден на метод, насочен към индивида “, се споделя в известие в Туитър.

" В този подтекст Съветът приканва всички заинтригувани страни да подсигуряват, че цифровата дипломация ще се трансформира в главен съставен елемент и неразделна част от външната активност на Европейски Съюз и ще бъде тясно координирана с другите външни политики на Европейски Съюз в региона на кибернетиката и противодействието на хибридните закани, в това число манипулирането с информация и намесата на непознати страни “.

В заключенията се акцентира смисъла на построяването на потенциал и стратегическото поощряване на софтуерни решения и регулаторни рамки, които зачитат демократичните полезности и правата на индивида.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР