За да се стигне до този побой на едно 21-годишно

...
За да се стигне до този побой на едно 21-годишно
Коментари Харесай

Милотинова: Българската държава да осигури правна защита на македонските българи

За да се стигне до този побой на едно 21-годишно момче, голяма заслуга за това и виновност имат македонските управляващи. Те оставиха безнаказани няколко закононарушения осъществени там – подпалването на клуба в Битоля, минем през нападението над клуба в Охрид, стрелбата против същия клуб. Това основава атмосфера на безотговорност, с цел да се стигне до този тежък побой, това тежко престъпно закононарушение, за което ние не видяхме позиция на вътрешния министър на РСМ. Това съобщи пред Българска национална телевизия телевизионната водеща и журналистка Милена Милотинова.

Християн Пендиков е в положително положение, усеща се добре и е признателен на българската страна, заяви журналистът Любчо Нешков.

Вархеи даде обещание да одобри представители на Организацията на македонски българи, написах му писмо, срещнах го със законодателството по отношение на българските организации в РСМ, той даде обещание пред аудиторията в две страни – пред България и РСМ, добави Милотинова. Но македонските българи нямат дата за среща с Вархеи. Очаквам отговор от еврокомисаря Вархеи по кое време ще одобри представители на организацията на македонските българи, съобщи Милотинова.

Не е работа на външния министър на РСМ да идва в България и да си прави спешен пиар. Очаквам реакция от всички институции, ангажирани по въпроса. Става въпрос за всекидневен напън в обществените мрежи, добави Милотинова.

Българската страна би трябвало да направи звено, фонд за правна отбрана на българите в РСМ. Държавата би трябвало да обезпечи правна отбрана на тези хора. Българските политици - евродепутати би трябвало да ни срещат с това по какъв метод живеят българите в РСМ, тъй като този напън и закани към тях са всекидневие, те не са случай, добави Милотинова.

Интересно е Вархеи какво ще напише в идващия отчет за РСМ, нямаше изброени случаите по отношение на българите в РСМ в предходния му отчет. А българската страна би трябвало да следи това да стига до Европа, до европейските институции и те да вземат ограничения. Трябва да има цялостна законодателна смяна в РСМ по въпроса, сподели още Милотинова. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР