За да се справи със зачестилите катастрофи в началото на

...
За да се справи със зачестилите катастрофи в началото на
Коментари Харесай

Учредяват Център за безопасно движение заради войната по пътищата

За да се оправи със зачестилите произшествия при започване на летния сезон у нас, държавното управление незабавно създава Национален координационен център за безвредно придвижване по пътищата. Новото звено ще включва чиновници от шест държавни ведомства, които ще си взаимодействат 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата, и ще реагират на сигнали, подадени на специфична работна станция  към националната система „ 112 ”. Решението за основаването на следващата конструкция, която ще се бори за нула починали и потърпевши по българските пътища, ще бъде гласувано на днешното съвещание на кабинета.
 
Заради почналия почивен сезон, рестриктивните мерки на придвижването заради ремонтни действия и нараствания брой на директно преминаващите жители, Министерство на вътрешните работи предлага основаването на новия координационен център за безвредно придвижване във допустимо най-кратък период. Нормативно това ще се случи през днешния ден, а в 20-дневен период от обнародването на решението би трябвало да бъдат избрани неговите чиновници и разпоредбите, които ще работят те.

Екипът ще бъде формиран от чиновници на „ Националната полиция ”, Пожарна сигурност ”, Националната система „ 112 ”, АПИ, организация „ Автомобилна администрация ” и неотдавна създадената Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата ”. Центърът ще бъде ситуиран в постройка на вътрешното министерство и непрекъснато ще реагира на сигнали за усложнени пътни и метеорологични условия, затруднено или блокирано придвижване, повреди, произшествия.
 
Сигналите ще бъдат събирани посредством работна станция на системата 112, на която операторите на незабавния телефон ще предават информацията от позвъняванията, свързани с безвредното придвижване по пътищата. Центърът ще обезпечава информация за медиите съобразно разпоредбите за организация на активността си. Според отчета на вътрешния министър Младен Маринов активността на новата структура няма да натовари в допълнение бюджета на страната.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР