За да се случи прозрачност на следващите избори, е необходимо

...
За да се случи прозрачност на следващите избори, е необходимо
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Бойко Рашков да провери спрямо кого са използвани СРС през последните месеци

За да се случи бистрота на идващите избори, е належащо да бъде демонтирана Борисовата страна. Трябва да бъдат освобождавани още хора от репресивния уред на Борисовата страна. Това съобщи в интервюсъпредседателят на „ Демократична България “ Атанас Атанасов. Според него „ тези процеси и кадрови промени се развиват прекомерно постепенно “.
Наложително е да бъдат освободени съвсем всички регионални шефове на Министерство на вътрешните работи в страната, счита някогашният началник на Националната работа за сигурност. Относно измененията в Столичната дирекция на Министерство на вътрешните работи Атанасов посочи, че при „ козметични промени “ се разнасят „ огромни писъци “.
По мотив излезлите в отпуск шефове на ДАНС и ДАР, които първо не се явиха при служебния министър председател Стефан Янев, а по-късно се явиха, само че той отхвърли среща с тях, Атанасов означи, че „ тяхната орис е решена и ще завърши до няколко дни “.
Атанас Атанасов е на мнение, че вътрешният министър Бойко Рашков „ демонстрира сила, само че се пробват да го заблуждават, да му отклоняват вниманието “.
„ Има изразена опозиция против опитите за кадрови промени “, акцентира Атанас Атанасов.
Той даде образец с акцията в Пловдив и арестите в Трето РПУ в града.
„ Това е взаимна интервенция на прокуратурата и на „ Вътрешна сигурност “ в Министерство на вътрешните работи за да бъде избавен от уволняване шефът на „ Вътрешна сигурност “ Стефан Банков. Това е най-верният човек на Гешев вътре в Министерство на вътрешните работи. “
Злоупотреба със СРС с политическа цел, с цел да бъдат следени и следени политически дейци са осъществявани в три звена на специфичните служби, твърди Атанас Атанасов. Той прикани вътрешния министър „ да извърши щателна инспекция “.
Атанасов моли Бойко Рашков да извърши инспекция във връзка с кои лица са употребявани СРС в последните три месеца от дирекция „ Вътрешна сигурност “, както и по кои оперативни каузи е осъществено заличаване на материалите, добити посредством специфични разследващи средства, откогато е назначено служебното държавно управление.
„ Каква е работата на „ Вътрешна сигурност “ на Министерство на вътрешните работи да ползва СРС във връзка с лица от политическите партии и хора, които са били водачи на листи на предишните избори? “
„ Самозабравили са се тези хора, отпред с Борисов и тази кохорта от специфичните служби. През последните години са вършели безобразия, които би трябвало да бъдат демаскирани. Българската общност да разбере с какви средства и способи е крепена властта на Борисов. /…/ Публичност и бистрота би трябвало да бъде дадена на тези скрити механизми за крепене на Борисовата страна “, разяснява Атанас Атанасов.
Ако до неотдавна бяхме премиерска република, а в този момент сме президентска република, е извънредно време след изборите на 11 юли да възстановим парламентарната република, посочи Атанас Атанасов в предаването „ Преди всички “.
От Демократична България ще работят за обща платформа за болшинство в идващия парламент за основаване на държавно управление, тъй като в случай че след изборите още веднъж не се сътвори държавно управление, това ще компрометира парламентаризма като цяло у нас, уточни още Атанасов. Той изрази вяра, че протестните партии ще се приближат до болшинство.
„ Ако се наложи, може да се търси поддръжка от някоя от другите партии, само че болшинство и държавно управление на смяната би трябвало да бъде основано. “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР