За да се сложи край на изпращането на чуждестранни имами

...
За да се сложи край на изпращането на чуждестранни имами
Коментари Харесай

Франция работи за обучение на имами във френски стил

За да се постави завършек на изпращането на задгранични имами във Франция и да може образованието на мюсюлмански религиозни водачи да стане финансово и идеологически без значение, управляващите и представителните организации форсират работата по сложния план за обучаване на " имами във френски жанр ".

" Ще окажем върху тях голям напън, нямаме право да се провалим ", акцентира президентът Еманюел Макрон на 2 октомври, представяйки плана си за закон против сепаратизма, който планува " структуриране на исляма " във Франция.

След шест месеца Френският съвет на мюсюлманското изповедание (ФСМВ), главен сътрудник на държавните управляващи, ще би трябвало да приготви процедура за " стандартизация на образованието на имами ", да провежда " издаването на дипломи " и да напише " харта, неспазването на която ще води до събаряне от служба ".

Подобен план е бил обсъждан нееднократно, само че в никакъв случай не е стигал до сполучлив свършек. Целта му е да извърши една от задачите на изпълнителната власт: да постави край, в границите на четири години, на наличието на 300 задгранични имами във Франция, " командировани " от Турция, Мароко и Алжир.

Поради липса на публични данни е мъчно да се каже какъв брой имами служат сега в 2500-те джамии във Франция, където се счита, че ислямът е втората най-разпространена вяра.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР