За да се сдобие с бучка истинско хубаво сирене потребителят

...
За да се сдобие с бучка истинско хубаво сирене потребителят
Коментари Харесай

Истинското и фалшивото сирене се познават по цената

За да се снабди с бучка същинско хубаво сирене потребителят би трябвало да се доверяват на марката, на производителя и на неговото добро име в общественото пространство.

Това разяснява пред Novini.bg ръководителят на Държавната комисия по стокови тържища и борси Владимир Иванов.

По думите на специалиста влиятелните компании на пазара оферират положителни сирена, които по никакъв начин не са по-лоши от доста известни международни мостри.

„ Има реномирани производители, които имат реномирани параметри в качеството, едно непрекъснато предложение, рядко меняща се цена “, уточни ръководителят на Комисията.

„ Ясно е, че като видиш едно сирене на 5 лв., аз ви подсигурявам, че то няма по какъв начин да бъде хубаво и да е по БДС “, счита още Владимир Иванов.

Специалистът посъветва да се следи дали един артикул е точно по българските държавни стандарти. По отношение на цените на продукта не се чакат внезапни промени.

„ Беше доста мощно недооценен млечният пазар през годините 2015-а, 2016-а и 2017-а. Така че достигането на тези нива, които се получиха края на 2017-а, мисля, че са едни естествени нива “, разяснява още специалистът.

Според него пазарът ще се стабилизира към това, което следим сега. Цените варират към 11 лв. за кашкавалите и към 6 лв. за сирената като приблизително базисно качество.

Владимир Иванов уточни, че имаме български мандри, които създават доста хубаво висококачествено сирене, което извеждат на непознати пазари сполучливо.

„ Развитие в бранша има, пазар има, благоприятни условия има, остава единствено сериозна работа “, добави още той.

Целия диалог с ръководителя на Държавната комисия по стокови тържища и борси Владимир Иванов можете да чуете по-късно тук.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР