За да се съгласим България да влезе в Шенгенското пространство,

...
За да се съгласим България да влезе в Шенгенското пространство,
Коментари Харесай

Холандия: За да се съгласим на България в Шенген, ни уверете, че се борите с корупцията

За да се съгласим България да влезе в Шенгенското пространство, народът на Нидерландия би трябвало да е убеден, че пазите прецизно границата на Европейски Съюз и се борите с корупцията и трафика на хора.

Това заяви пред публицисти в Министерския съвет министърът на външните работи на Нидерландия Стеф Блок, който е на  посещение у нас по покана на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Надявам се скоро Нидерландия да вземе решение в интерес на България, сподели Захариева. Тя уточни, че България е изразила предпочитание за присъединение към Шенген в началото по въздух и по море. " Винаги има място за усъвършенствания, само че ние освен охраняваме добре външната граница на Европейски Съюз, само че и проверяваме и трафика на хора. Само тази година има 100 случая на следствие на трафиканти ", каза тя.

" България е една от страните, които охраняват външната граница, а Нидерландия е една от дестинациите и по тази причина ние подвластен от контрола на тази граница. Ние разбираме, че вие желаете да влезете в Шенген, само че се надявам, че ще разберете, че народът на Нидерландия знае за огромния брой мигранти, които стигат до нашата страна и би трябвало да е убеден, че ще има мощен и прецизен надзор без взаимни отстъпки, преди да приемем България в Шенген ", сподели Стеф Блок. " Впечатлен съм от постигнатия напредък, бяха ми показани многочислени фотоси за защитата на границата, само че има още една част и тя е по какъв начин се справяте с корупцията и какъв е методът към трафика на хора и мисля, че има потребност от спомагателен прогрес ", уточни той.

Двамата външни министри припомниха, че тази година се означават 110 години от определяне на дипломатическите връзки сред двете страни. По този мотив България подарява на Нидерландия 110 рози, които наесен да бъдат заседени там. Нидерландия подарява на България луковици от нов вид лалета, наречени на остарялото име на София - Сердика.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР