За да се реши проблемът с недостига за жилища на

...
За да се реши проблемът с недостига за жилища на
Коментари Харесай

Каракачанов: Няма свръхпродажба на имоти откакто съм министър

За да се реши казусът с дефицита за жилища на военните, Министерството на отбраната се готви да подписва покупко-продажби със свои терени, против които да получава жилища.

Според военния министър Красимир Каракачанов отстъпеното право на градеж ще реши казуса в огромните градове. Той категорично отхвърли обвиняванията на депутатите от " Атака ", че продава парцели на безценица.

" Няма свръхпродажба на имоти откакто съм министър, тъй че обвиняването, което тиражирате в медиите, е неистина. Няма всеобщо пласиране на парцели с отпаднала нужда. Това, което казвате, че продаваме острови, полуострови, архипелази, жълти павета и това не е правилно ", обърна се към депутатите от " Атака " Каракачанов.

Сега единствено в София 1200 военнослужещи живеели чартърен, а в това време МО имало няколко терена, измежду които и голям парцел от 54 декара пустееща земя в " Обеля ", на който би могло да се построи жилищна постройка и армията да получи жилища там.

Каракачанов счита, че на това място компенсацията за отстъпеното право на градеж трябвало да включва даже и строителството на детска градина, безвъзмездна за военните.

" Целта е, когато един боен е на работа или на задача в чужбина, да не мисли за битовите си проблеми ", изясни той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР