За да се разпространява вирусът, значи има контакт. Става въпрос

...
За да се разпространява вирусът, значи има контакт. Става въпрос
Коментари Харесай

Епидемиолог: Наблюдаваме отпускане от мерките след първа доза на ваксина и последващо заразяване

За да се популяризира вирусът, значи има контакт. Става въпрос за въздушно-капкова зараза и няма по какъв начин тя да се популяризира без контакт. Това разяснява в студиото на " Денят стартира " доктор Христиана Бацелова, епидемиолог и учител в МУ - Пловдив по отношение на въведените по-строги ограничения против разпространяването на болестта у нас.

На зрителски въпрос дали при сложена първа доза на ваксина, след която човек се заразява с ковид, а след това следва негативен PCR тест, би трябвало да се сложи втора доза от препарата, доктор Бацелова отговори, че би трябвало да се сложи, с цел да се извърши схемата, както е посочено от производителя, само че откакто лицето оздравее и минат 14 дни реконвалесцентен интервал.

" Наличието на антитела не значи, че ще има по-бурна реакция при имунизиране ", акцентира доктор Бацелова.

Тя предизвести, че е неверно след слагане на имунизацията човек да спре да се пази. Траен имунитет се построява на 14-тия ден след втората доза.

" Това следим - отпущането след слагане на първата доза, свалянето на маската... Всъщност имунизацията не е повода, повода е, че индивидът се е заразил, самата ваксина не може да го разболее ", безапелационна беше епидемиоложката.

" Ваксината сама по себе си не може да провокира гибел ", акцентира тя.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР