За да се противопостави по-добре на Microsoft, следващата година Zoom

...
За да се противопостави по-добре на Microsoft, следващата година Zoom
Коментари Харесай

В Zoom ще се появи съвместно редактиране на документи

За да се опълчи по-добре на Microsoft, идната година Zoom ще добави към своя пакет от принадлежности за съдействие опция за редактиране на текстови документи — те ще работят сходно на Гугъл Docs.

Какви нововъведения приготвя Zoom?

Компанията описа за нововъведението преди годишната си конференция. Отличителна линия на текстовия редактор на Zoom ще бъде опцията за прибавяне на генерирани от AI резюмета на срещи, добави Смита Хашим (Smita Hashim), основен продуктов шеф на компанията.

Но Zoom реши да не стопира дотук, написа Bloomberg: компанията интензивно създава нови благоприятни условия за осъществяване на виртуални срещи, както се вижда от издадените ѝ патенти. Едната от тях разказва опцията за прибавяне на интерактивни виртуални обекти към изображенията на видео-срещите, което ще се окаже потребно в рекламната и просветителната промишленост. Друг патент разказва разбора на „ невербални сигнали “, подавани от участниците в сесията, и в случай че е належащо, AI-асистентът ще предлага, да вземем за пример, да се свържете с някого. „ Има доста софтуерни нововъведения “ — сподели госпожа Хашим, само че отхвърли да разяснява обособените решения.

Какъв % от пазара управлява Zoom?

По време на пандемията от 2020 до 2022 година Zoom усили приходите си повече от пет пъти, само че с отварянето на офиси избухливият напредък на услугата спря и конкуренцията се ускори. Ръководителите на Zoom и доста финансови анализатори споделят, че много хора харесват платформата за видеоконференции повече от Microsoft Teams, само че Zoom управлява единствено 7 % от пазара на софтуера за връзки и съдействие към първото тримесечие, споделят от IDC, до момента в който Microsoft има по-голям дял.– 42 %.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР