За да се преодолее острия недостиг на работна ръка в

...
За да се преодолее острия недостиг на работна ръка в
Коментари Харесай

Полша ще разчита на работници от Филипините

За да се преодолее острия дефицит на работна ръка в страната, управляващите в Полша обмислят сключване на съглашение с Филипините за изпращане на висококвалифицирани експерти от региона на компютърните технологии, медицината и строителството, съобщи Франс Прес, като се базира на полското обществено министерство.

" Полша беше определена (от Филипините), защото нашата страна им е близка в културно отношение, основно поради католическата религия ", акцентира заместник-министърът на труда Станислав Швед.

Статистиката сочи, че сега в Полша работят един милион украинци, като упованията са броят им да пораства с 200 000 до 300 000 души. През предходната година са издадени на 235 000 разрешителни за работа на чужденци.

Според специалисти към 2030 година всяко пето работно място в Полша ще е вакантно, а тогава стопанската система и ще се нуждае от 20 милиона служащи, само че дейното население се чака да намалее до 16 милиона души.

Ако тази наклонност се резервира, има заплаха това състояние да заплаши бързия и непрестанен стопански напредък в страната след промяната на режима през 1989 година, разясняват специалисти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР