За да се преизчислят пенсиите може да се стигне се

...
За да се преизчислят пенсиите може да се стигне се
Коментари Харесай

Дянков: Василев и Петков се справят добре

" За да се преизчислят пенсиите може да се стигне се или до повдигане на налози, или до повдигане на обществените осигуровки. Ако това се случи идващото държавно управление би трябвало да пристигна и да каже: " Извинявайте, гласоподаватели, само че в този момент Ви подвигаме налозите ". Това съобщи в ефира на Нова телевизия Симеон Дянков, някогашен финансов министър.

" Социалните разноски вървяха нагоре, а нямаше метод да се харчат спомагателните приходи. Решението беше вярно ", сподели още Дянсов.

По думите му това, че от ГЕРБ-СДС не са взели участие в дебатите за бюджета е несериозно.

" Финансовите министри би трябвало да почитат институцията, за която са работили. Недопустимо е един някогашен финансов министър да напусне залата. Той постоянно може да помогне по някакъв метод на Асен Василев ", разясни Дянков.

Според него при дебата за пенсиите се е получило предизборно наддаване. " Това се очакваше. Наддаването стартира с пенсиите, стигна се до някакво решение, което обаче е необичайно от бюджетна позиция. Един тип в бюджет 2021 година се задава съществено нарастване на пенсиите от 25 декември, което действително е за идната година. Това е неприемливо в този вид решения. Разговорите за бюджет 2022 година би трябвало да тръгнат след месец и отново да се прегласува. И в случай че се прегласува по-различен метод е допустимо решението да падне ", разясни някогашният финансов министър.

" Видя се какво става, когато си в служебно държавно управление и нямаш партии зад себе си – популизъм. Правителството потегли надясно, след това зави наляво. В момента по-скоро се е позиционирало в центъра. Може би това е вярната режисура тъкмо в този миг ", счита Дянков.

На въпрос какво мисли за възможния политически план на Асен Василев и Кирил Петков, Дянков съобщи следното: Гледам позитивно на тази концепция. Пътувам много постоянно отвън България и се виждам по летищата с доста българи, които са дали своят вот за смяна. Те споделят, че са недоволни, тъй като остарели политически лица няма по какъв начин да трансформират нещо. От тази позиция може би е добре да имаме нови хора. Тези министри се оправят добре.

Симеон Дянков изрази менене, че е допустимо ГЕРБ да взе участие в последващо ръководство. " Вярвам, тъй като ГЕРБ има управленчески опит. Вижда се че в някои браншове като районното развиване неналичието на опит в служебното държавно управление пречи ", заключи той.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР