За да се предотвратят възможни конфликти на белоруско-украинската граница, украинската

...
За да се предотвратят възможни конфликти на белоруско-украинската граница, украинската
Коментари Харесай

Минск: Украйна да държи настрана войските си от границата с Беларус

За да се предотвратят вероятни спорове на белоруско-украинската граница, украинската страна би трябвало да изтегли бойците си и да не разполага там непознати въоръжени задачи. Това съобщи ръководителят на Държавния граничен комитет на Беларус Анатолий Лапо, представен от ТАСС.

" За деескалация на напрежението украинците би трябвало да изтеглят военния си личен състав от границата и да не разполагат непознати въоръжени задачи. Колкото по-малко са военнослужещите, като се изключи граничните чиновници, толкоз по-малко ще са предпоставките за спор по границите ", акцентира той.

Лапо предизвести, че граничната защита на Беларус е в положение да потиска провокациите на прилежащи страни.

" Разбира се, има напрежение от полска страна и от балтийските страни, само че украинското направление заслужава особено внимание. Там граничарите дежурят засилено, тъй като от тяхна страна хората постоянно минават през границата необозначени. Освен това е имало обстановки на провокации и оскърбления на нашите държавни знаци. Имаме задоволително сили и средства, с цел да защитим държавната си граница " , увери ръководителят на ведомството.
 До дни съветски войски идват в Беларус
До дни съветски войски идват в Беларус

Те ще се включат в взаимната военна оперативна група

От Държавния граничен комитет на Беларус оповестиха и че като ответна мярка се разполагат увеличени гранични патрули, интензивно се употребяват механически средства за отбрана и маневрени групи от териториална гранична защита.

Установява се тясно съдействие с частите и подразделенията на беларуските въоръжени сили, участващи в обезпечаването на граничната сигурност, означават от ведомството.

Преди дни беларуският президент Александър Лукашенко, който е непосредствен съдружник на съветския водач Владимир Путин, разгласи, че, само че не посочи къде.
 Беларус мина на режим антитерористична интервенция
Беларус мина на режим антитерористична интервенция

За да се подсигурява, че нито един метър от нашата земя няма да бъде заета от окупатор

Новината пристигна след за който Москва упрекна Украйна, и провокира опасения, че беларуските войски могат да се причислят към съветските сили в тяхната сложна задача за завладяване и задържане на територии в Източна Украйна.

Ден по-късно обаче министърът на защитата на Беларус Виктор Хренин увери, че взаимната оперативна група е "

Днес Лукашенко разгласи, че е, което той изясни с " ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР