За да се преборим с най-лошите последици от изменението на

...
За да се преборим с най-лошите последици от изменението на
Коментари Харесай

Робот помага за залесяването на Амазония

За да се преборим с най-лошите последствия от изменението на климата, се нуждаем от всяка допустима помощ. Изглежда, че роботите могат да бъдат потребни в това отношение.


Влезте в ролята на YuMi, робот за взаимна работа - или " кобот ", създаден от швейцарската компания ABB Robotics, който сега е ситуиран в тропическите гори на Амазонка дружно с групата с нестопанска цел Junglekeepers.

Според прессъобщението на ABB YuMi има две ръце и дистанционно управление, а с това оказва помощ на Junglekeepers да автоматизират засаждането на семена в отдалечената лаборатория на организацията - скучен развой, който преди този момент се е правил от човешки ръце.

Тъй като роботът може да се движи по-бързо от човек, той е в положение да засажда семена на повърхност с размерите на две футболни стадиони дневно, което освобождава чиновниците на организацията с нестопанска цел да правят своята работа, насочена към хората - да образоват локалното население и да патрулират за незаконни дървосекачи.

" Към момента сме изгубили 20 % от общата повърхност на амазонската дъждовна гора ", споделя Мошин Казми, един от съоснователите на Junglekeepers.

„ Без потреблението на технологиите през днешния ден опазването на природата ще бъде в застой “, добавя той.

" Присъствието на YuMi в нашата база е превъзходен метод да срещнем нашите рейнджъри с нови способи на работа ", не престават те. Това форсира и уголемява интервенциите ни и подкрепя задачата ни ", счита Казми.

Въпреки че концепцията за роботи за залесяване не е нещо ново, философията, която е в основата ѝ - че възобновяване на горските дървета, изгубени вследствие на сеч и пожари, може да обърне или най-малко да забави изменението на климата - има някои съществени рецензии.

По-конкретно, критиците настояват, че корпоративните старания за залесяване не са задоволителни за прекъсване на изменението на климата, без да се поеме ангажимент за преустановяване на потреблението на изкопаеми горива, и че фокусирането върху тези акции за възстановяване на положението, доста от които служат като заслон на начинания за компенсиране на въглеродните излъчвания, са елементарен и евентуално ненужен излаз за огромните предприятия.

Но въпреки всичко, въпреки че роботите, които засаждат още веднъж дървета в опустошени региони като Амазонка, сами по себе си няма да решат казуса с изменението на климата, е окуражаващо да забележим, че към арсенала на човечеството се прибавя високотехнологично решение. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР