За да се постигне това, EАО трябва да се превърне

...
За да се постигне това, EАО трябва да се превърне
Коментари Харесай

Шарл Мишел: ЕС с рекордни стойности за отбрана, с 30 млрд. евро повече, отколкото през 2022 г.

За да се реализира това, EАО би трябвало да се трансформира в " същинско европейско министерство на защитата ", предложи ръководителят на Европейския съвет.

По думите му отбранителната промишленост в Европа би трябвало също да стане по-видима.

" При състояние че на нашия континент бушува война, можем да подсигуряваме дълготрайни контракти " за тези производители, увери Мишел, съгласно който посланието на 27-те е ясно: " произвеждайте и ние ще купуваме ". Що се отнася до финансирането, Мишел загатна стартирането на стратегия за заеми за защита в Европа.

Въпреки целият този растеж европейската отбранителна индустрия не разполага с задоволителен потенциал, с цел да отговори на търсенето от страна на Украйна. Европейски Съюз се ангажира да достави 1 милион снаряда на Украйна до март идната година, само че тази амбициозна цел към този момент наподобява непостижима.

" Нашите въоръжени сили би трябвало да са подготвени да отговорят на условията на новата ера ", съобщи от своя страна шефът на европейската дипломация Жозеп Борел, представен в прессъобщение на ЕАО.

Въпреки това Европейски Съюз демонстрира " съществени дефекти " във връзка с отбранителните качества и " продължаваме да изоставаме от другите играчи " в тази област, призна Борел. Така да вземем за пример, Русия възнамерява да усили военните си разноски с 67 % през 2024 година до към 30 % от своя Брутният вътрешен продукт, показва Агенция Франс Прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР