За да се подобри екологичната обстановка в Плевен, трябва да

...
За да се подобри екологичната обстановка в Плевен, трябва да
Коментари Харесай

ТЕЦ – Плевен иска от общинската управа административни облекчения

За да се усъвършенства екологичната конюнктура в Плевен, би трябвало да се работи в посока топлофициране на регионите, останали без централно отопление от Топлоелектрическа централа . Общинската администрация може да направи доста за облекчение на административните действия при осъществяване на спешни и съществени поправки от плевенската „ Топлофикация “ ЕАД. Това написа в писмо до общинската администрация шефът на топлофикационното сдружение инж. Йордан Василев.
Той разяснява предлагането си с образец – „ При издаване на позволение за строителство на нови топлофикационни отклонения и замяна и съществени поправки по мрежите да бъдем освободени от някои локални такси и данъци , както и финансов ангажимент с възобновяване на пътни и тротоарни настилки посредством общински компании . “
Изграждането на нови топлофикационни отклонения и разширението на топлофикационната мрежа е единственият сигурен път за възстановяване на екологичната конюнктура в Плевен. Заедно с Общината могат да се проектират и изградят нови квартални мрежи за присъединение на консуматори, които в този момент се топлят с дърва и въглища. Така ще се понижи замърсяването на въздуха през зимата, твърди инж. Василев.
Предложението му ще бъде разисквано през днешния ден в Постоянната комисия по правда към локалния парламент. Заседанието е от 13,30 ч .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР