За да се подготви за бъдещата си мисия на Марс

...
За да се подготви за бъдещата си мисия на Марс
Коментари Харесай

НАСА се подготвя за Марс на ледник в Исландия

За да се приготви за бъдещата си задача на Марс през 2020 година, НАСА „ кацна “ в Исландия, където възнамерява да се увери, че новият й галактически роувър е подготвен за работа. Със своя черен пясък, ветровити дюни и скалисти върхове, подножието на втория по величина хладилник в Исландия е идеалното място за преструване на повърхността на Червената планета, предава БГНЕС.

15 учени и инженери от НАСА ще прекарат три седмици там, с цел да усъвършенстват прототипа на робот, който ще продължи работата на роувъра Кюриосити 2012, изследващ Марс от 2012 година

Според специалисти, Исландия, вулканичен остров посред Северния Атлантически океан, в доста връзки припомня четвъртата планета, отдалечена от Слънцето.

"Исландия е доста добра прилика за проучване на Марс и проучване на характерностите на роувъра ", споделя Адам Деслауерие, чиновник в канадска компания, спонсорирана от НАСА за тестване на прототипа на новия роувър.

Прототипът е малко електрическо транспортно средство с четири колела, два мотора и 12 акумулатора за дребни коли.

„ Този роувър по принцип е нерушим “, споделя Деслаурие. "Нашите роувъри, предопределени за Луната и Марс, в действителност ще имат повече проблеми в Исландия, тъй като да вземем за пример те са изцяло неподготвени за дъжд ", прибавя той.

Превозното средство е оборудвано със датчици, компютър и камери, тежи към 570 кг и се движи със скорост 20 сантиметра в секунда. Освен това би трябвало да е задоволително постепенно, с цел да може вярно да събира данни и да ги изпраща на Земята, изясняват специалистите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР