За да се почувстваме наистина граждани на света, има книги,

...
За да се почувстваме наистина граждани на света, има книги,
Коментари Харесай

Най-добрите книги, които непременно да прочетеш

За да се почувстваме в действителност жители на света, има книги, които всеки от нас би трябвало да прочете. Книги, даващи ни полета на въображението, даващи ни познания. Без тези книги ние бихме били по-малко хора. Със сигурност!
Вероятно през днешния ден четенето на книги е изместено от малкия екран, интернет... Но да се изгубиш в един разказ, да се потопиш в историята на един нов свят - това остава едно от най-неповторимите усеща, които човек може да изпита през живота си.
Изборът на книга е доста самостоятелно и персонално нещо. Всеки самичък за себе си свързва по друг метод сюжета, персонажите, а читателите са толкоз разнообразни, колкото и самите жанрове.
Ето ви някои заглавия, които в действителност си заслужават отделеното време. Ако към този момент сте ги прочели - значи към този момент сте брилянтен събеседник, другар и образован сътрудник.
Ърнест Хемингуей, " Слънце изгрява "
Това е история за една невъзможна обич сред лейди Брет Ашли и американски боен деец - Джейк Барнс. Действието се развива на фона на известния фестивал с бикове в Памплона. Вероятно много от вас, които са прочели книгата, са се разплакали. В книгата наличието на Хемнгуей се усеща най-вече спрямо останалите му произведения.
Кенет Греъм, " Шумът на върбите "
За всяка възрастова група тази прелестна книга ще опише друго. На тригодишните - за другарството, на тези, които са на седем би разказала за опълчването на страха и природата, а на родителите им - за персоналното пространство и обществото.
Стивън Хокинг, " Кратка история на времето "
Всъщност в тази книга той разказва всичко, повтарящо се до безконечност във фантастичните романи. Разказва ни по какъв начин е зародил космосът, за пътешествия във времето. Получаваме отговор на доста въпроси, на които им споделяме " безконечни ".
Владимир Набовок, " Лолита "
Този разказ има извънредно вълнуващ жанр и цялостни с страсти фрази. Книгата щеше да провокира доста ненужни полемики, в случай че беше оповестена в днешни дни. Желанията, които изпитва мъж на междинна възраст към младо момиче са безгранични, а книгата има за цел да ни покаже изгарящата мощ на желанията.
Уилиам Шекспир, " Ромео и Жулиета "
Просто няма по какъв начин да не я споменем. От епохи Ромео и Жулиета са нарицателно, само че в действителност задавали ли сме си въпроса какво тъкмо знаем за тях? Къде можем по-добре да потърсим информация, в случай че не от самия извор...
 Перфектните книги, на които моментът настъпи Перфектните книги, на които моментът настъпи
Дойде и времето на книгите. Тъкмо към този момент ви се струваше, че тези дълги описи, които трупате с литературни стремежи, по този начин и...
Уолтър Айзъксън, " Стив Джобс "
Истинският и съсредоточен вид на културата, в която през днешния ден живеем. На достиженията, които използваме всекидневно. Един от мозъците на времето ни, Джобс е същински водач, който ни въодушевява за непрекъсната смяна, за новите открития, за едно непрестанно израстване. Книгата ще ви помогне относително елементарно да навлезете в областта на технологиите. Ще опознаете неговите другари, сътрудници и даже фамилията му. Безспорно заглавието доста ще ви обогати.
Дж. К. Роулинг, " Хари Потър и философският камък "
Безспорно една от най-разпространените в международен мащаб полемики, която се отнася за цялата поредност, е в действителност ли Джоан Роулинг е основала книгите за деца. А откогато последваха и филмите Хари Потър се утвърди дефинитивно като един съвременен феномен в попкултурата. Ако прочетете неговите завършения, сигурно доста по-лесно ще разберете другите към вас.
Приятно четене!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР