За да се ограничи броят на празнуващи по улиците, в

...
За да се ограничи броят на празнуващи по улиците, в
Коментари Харесай

Град в Германия забрани консумацията на алкохол заради коронавируса

 За да се ограничи броят на празнуващи по улиците, в някои елементи на Хамбург е в действие възбрана за консумация на алкохол. Дали това обаче ще спре разпространяването на ковид, написа " Тагесшау ".

В някои от кварталите на Хамбург хората честват по улиците до късно през нощта, а предписанията за съблюдаване на отдалеченост наподобява са забравени. Като опит политиците взеха решение този уикенд да бъде неразрешена потреблението на алкохол на обществено място отвън заведенията в интервала сред 8 и 18 часа.

Мярката е доста спорна - освен от законова позиция. Критиците се притесняват, че празнуващите просто ще отидат няколко улици по-нататък, където възбраната не важи. Там те ще могат да пият необезпокоявани и да стоят близо един до различен. Опитът от други градове обаче демонстрира, че възбраната може да бъде уместно средство, даже случаите да са сложни за съпоставяне. Защото методът в Хамбург е неповторим по своя темперамент.

В предишното постоянно се издавали забрани за приложимост на алкохол, с цел да се предотвратят протести. Повечето от тях падат пред съда, тъй като се нарушават правата за " обща независимост на деяние ". За да има смисъл такава възбрана, би трябвало да се потвърди, че хората правят административни нарушавания или престъпни закононарушения точно под въздействието на алкохол. Което е доста мъчно доказуемо в съда.

Сред вирусолозите също няма единно мнение, до каква степен възбраната за консумация на алкохол ще помогне в битката с ковид. Спазването на отдалеченост, намаляването на обществените контакти и носенето на маска към момента са най-хубавите ограничения за попречване на разпространяването му.

От друга страна, общественото взаимоотношение е основна част от нашето общество и в този смисъл не може да има трайна възбрана на желанието хората да се събират с другари и да честват. Намаляването на потреблението на алкохол може да помогне да се подсети на хората, че са в действие някои целесъобразни ограничения и посредством възбраната ще бъде по-лесно жителите да се придържат към общото предписание.

Важно е разпоредбите да се ползват, с цел да не се стигне до втора вълна. Експертите считат, че би трябвало да се направи всичко допустимо тя да бъде избегната, тъй като едно общонационално блокиране ще бъде пагубно за страната и жителите.

Забраната за консумация на алкохол в Хамбург ще работи единствено през идните почивни дни, след което ще бъде изработен разбор на резултатите от нея. Уточнява се, че това не значи възбрана за пиянство на алкохол въобще, а се отнася само до избрани местоположения в града, където има риск от скупчване на доста хора на едно място.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР