За да се нарича един продукт кренвирш, той трябва да

...
За да се нарича един продукт кренвирш, той трябва да
Коментари Харесай

Кренвиршите ще имат поне 75% месо

За да се назовава един артикул " кренвирш ", той би трябвало да съдържа най-малко 75% месо. Това е един от новите стандарти за месни храни, които Министерството на земеделието приготвя, заяви отрасловият министър Румен Порожанов пред Би Ти Ви.

До месец ще влезе в действие възбраната млекопреработвателните предприятия да употребяват палмово масло, сподели министърът. Сега това е допустимо като има разграничаване в наименованията и сиренето и кашкавалът с вложено растително масло се афишират като " имитиращи артикули ". Занапред обаче преработвателите ще би трябвало да изберат дали ще създават достоверни млечни артикули или имитиращи и няма да могат да ползват и двете технологии.

Избралите да влагат растително масло няма да се назовават " млекопреработвателни предприятия ", сподели Порожанов и акцентира, че контролът ще е доста непоколебим.

Министерството води договаряния с огромните търговски вериги по казуса с вносните храни, които са с друг състав от тези в Стара Европа, само че се продават по-скъпо в България, заяви министърът. Предстои подписването на меморандум, с който " да урегулираме кардинално тези тематики ", сподели Порожанов и даде образец с бебешки храни, които се продават по-скъпо в България, в сравнение с в Австрия и Германия, което, по думите му " не е целесъобразно ", въпреки че има пояснение в по-големите логистични разноски и по-малкия пазар.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР