За да се намери трайно решение на мигрантския проблем, трябва

...
За да се намери трайно решение на мигрантския проблем, трябва
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: Само силен и ефективен Европейски съюз може да гарантира сигурността на европейските граждани

За да се откри трайно решение на мигрантския проблем, би трябвало да се резервира акцентът върху оправянето с другите първопричини за противозаконната миграция и насилственото разселване - спорове, преследвания, етнически прочиствания, принуждение или други фактори, като последна беднотия или естествени бедствия. Това съобщи евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Ковачев по време на пленарно съвещание на Европейския парламент в Страсбург по отношение на полемика на тематика световната бежанска и мигрантска рецесия.

Според евродепутата, член на Председателството на Европейския парламент, опазването на външните европейски граници е основен фактор в оправянето с мигрантския проблем. "Общата защита и разузнаване, обмяната на информация по отношение на битката с тероризма, са методите, по които би трябвало да се работи, с цел да се ограничи миграцията в Европейския съюз ". Освен това за мигрантите, които нямат право да останат на територията на съответната страна, би трябвало да бъде обезпечено бързо връщане в страната на генезис.

Ковачев акцентира, че миграцията се подрежда измежду трите най-големи казуса пред Европейския съюз съгласно болшинството негови жители. "Тероризмът и миграцията са свързани с физическата сигурност, до момента в който икономическата вероятност за намиране на работа и положително обучение - със обществената сигурност ", разясни той. По думите му, до момента в който с икономическите проблеми Европа може значително да се оправи със лични сили, то въпросите, касаещи тероризма и миграцията, изискват световен отговор.

Евродепутатът акцентира, че някои от европейските жители са гневни, само че недоволството им не е породено от това, че Европейски Съюз е прекомерно мощен, а в противен случай - от това, че го считат за прекомерно слаб, неефикасен и постепенно адаптиращ се към изменящия се свят. "От нас зависи да дадем принадлежности на Европейски Съюз да бъде по-силен и по-ефективен, и да не се злоупотребява със страховете на европейските жители за добиване на политически дивиденти ", добави Ковачев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР