За да се храните здравословно и в същото време вкусно,

...
За да се храните здравословно и в същото време вкусно,
Коментари Харесай

Ето как да избирате винаги сочна и зряла диня

За да се храните здравословно и в това време вкусно, значимо е да избирате постоянно качествени и добре узрели сезонни плодове.
Що се отнася до дините, може да е мъчно да се разбере кой е съвършен, защото външната обвивка може да бъде подвеждаща. Понякога са прекомерно узрели, до момента в който от време на време са сухи и не са сладки.
Ето няколко съвета, които би трябвало да имате поради идващия път, когато избирате любеница в хранителен магазин.
 3 аргументи да включите динята в менюто си 3 аргументи да включите динята в менюто си
Динята е обичан плод на мнозина. Около 92% от нейния състав е вода, което е жизненоважно за отбягване на дехидратацията, изключително през ля...
Потърсете идеалната форма
Динята би трябвало да бъде с идентична форма и симетрична. Не би трябвало да е неправилна или да има вдлъбнатини и неравности. Това може да се дължи на това, че е суха или няма задоволително вода.
Използвайте метода на потупване
Вдигнете динята и потупайте, с цел да ревизирате твърдостта на кората. Слушайте звука, в случай че той е тежък и бездънен, това значи, че плодът е незрял. Ако звукът е чист и цялостен, това значи, че е узрял.
Трябва да е тежка
 Не е за поверие, само че маринованата любеница е ЖЕСТОКА на усет. Вижте рецептата! Не е за поверие, само че маринованата любеница е ЖЕСТОКА на усет. Вижте рецептата!
Малцина са имали удоволствието да вкусят от това неизмеримо кулинарно създание. Става въпрос за шедьовър, който в действителност си коства да...
Когато я вдигнете, динята би трябвало да е тежка, защото това демонстрира, че е цялостна с вода и е хубава и узряла. Теглото на вашата любеница може да дефинира какъв брой по-зряла е от останалите. Колкото по-тежка е, толкоз по-добър е!
Потърсете жълтото леке
Когато избирате любеница и виждате, че някои от плодовете имат жълто леке, не се тормозете, тъй като това е, което в действителност желаете да видите. Колкото по-дълбок е цветът, толкоз по-зряла е динята от тази страна.
Проверете цвета
Ако динята е със зелен или мрачно зелен цвят, тя е изцяло узряла. Ако има избледняващ цвят, тогава не е изцяло узряла.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР