За да се докаже, че една ваксина работи, трябва да

...
За да се докаже, че една ваксина работи, трябва да
Коментари Харесай

Имунолог: Без втора вълна няма да знаем колко ефективна ще е бъдещата ваксина

За да се потвърди, че една ваксина работи, би трябвало да има болни. Бързото вкарване на имунизацията в приложимост значи да има втора вълна, с цел да изследваме ефикасността на имунизацията против коронаиврус в клинични условия. Ако бързо овладеем болестта в този момент, няма да сме сигурни в ефикасността на бъдещата ваксина. Това изясни пред Българска национална телевизия и доцент доктор Велизар Шиваров е шеф на Лаборатория по Клинична имунология към УМБАЛ „ Софиямед “.
Рационалното е да се мисли за най-лошият сюжети за развиването на болестта – да се завърти в цялото земно кълбо и да се върне през зимата при нас. И тогава да се надяваме, че част от тези изследвания на разнообразни ваксини, ще са стигнали до най-малко фаза 2, с цел да забележим на процедура дали този артикул е ефикасен, сподели имунологът.
За втора вълна на болестта предизвестява и Европейският клон на СЗО.
СЗО: Европа би трябвало да е подготвена за втора смъртоносна вълна на COVID-19
За нараснало внимание през днешния ден прикани и проф. доктор Тодор Кантарджиев от Националния действен щаб. По думите му се чакат нови пикове - а предизвестието изключително важи за Източна Европа, където в международен мащаб има по-малко случаи на ковид сега. Според него туристическият сезон ще сложи на тестване лабораториите в страната.
24 нови случая на ковид в България
Ако се направи ваксина за този вирус SARS-COV2, пораждащ болестта COVID-19, тя ще бъде ефикасна единствено против тази болест, заразила над 4 млн. души към този момент, а не против нейни разновидности, акцентира имунологът.
Очаквайте детайлности
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР