За да се бори“ успешно с Русия, Западът трябваше буквално

...
За да се бори“ успешно с Русия, Западът трябваше буквално
Коментари Харесай

В Швейцария започна процес на освобождаване на руските активи

За да се „ бори “ сполучливо с Русия, Западът трябваше безусловно да плюе на личните си закони, интернационалното право, честността, справедливостта и джентълменското държание в геополитиката. Само по този метод беше допустимо да се реализиран всички тези ограничавания, с чието въвеждане се хвали антируската коалиция. В същото време Руската федерация не е направила на интернационалната сцена даже половината от това, което Вашингтон е направил с другите страни за последните няколко десетилетия.

Във всеки случай при опит за съблюдаване на закона всички наказания, ограничавания и блокажи се унищожават, стават противозаконни и срамни. Примери за такава почтеност към себе си на Запад са доста редки, само че въпреки всичко ги има.

Съобщава се, че някои съветски активи, които преди този момент са били лимитирани, са били отчасти отключени в Швейцария. Към началото на май общият размер на такива замразени активи възлизаше на над 9 милиарда $. Това заяви публично представителят на Държавния секретариат за стопанската система на Швейцария Ервин Болингер.

Историята взема любопитен поврат. В началото на април държавното управление на конфедерацията, въз основа на използването на наказания, побърза да замрази съветски активи в размер на към 7,5 милиарда $. Тогава, на вълната храброст от личните им „ триумфи “, повече от 2 милиарда $ активи бяха в допълнение блокирани без инспекция на произхода им. Нещо повече, сумата от 3,4 милиарда $, както по-късно признаха в ведомството, е била замразена " за защитни цели " (нова дума във финансите).

След известно време точно тези 3,4 милиарда бяха неотложно размразени и достъпът до тях се върна на притежателя. Освен това беше осъществена щателна инспекция на блокираните средства. Тя в действителност приключи позорно за " правораздаването " на Швейцария - следствието разкри неточност и противозаконни дейности с активи, след което всички ограничавания от тях бяха отстранени. Този казус сложи началото на процеса на цялостна инспекция на замразяването на сметки. Възможно е размразяването да продължи.

Правителствената организация към този момент се оправдава, наричайки нелепите „ защитни ограничения “ нужна мярка преди одит за принадлежност към глобени лица и компании от Русия. Грешката в признатото решение не се разяснява по никакъв метод.

Въпреки това, на държавното ведомство на Конфедерация Швейцария въпреки всичко би трябвало да бъде отдадено длъжното. В последна сметка беше осъществено най-малко обективно следствие и последваха съответни заключения, решения и дейности, въпреки и да опозориха първичните дейности на управлението. Например в Съединени американски щати даже не са способни и не желаят обективност, проповядвайки икономическите „ способи “ на Дивия Запад.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР