За да се бори със злоупотребата с алкохол, Кения въвежда

...
За да се бори със злоупотребата с алкохол, Кения въвежда
Коментари Харесай

Кения оказва натиск върху местните барове да затварят по-рано

За да се бори със злоупотребата с алкохол, Кения вкарва строги наказания за питейните заведения, които остават отворени след приключване на естественото работно време, заяви секретарят на кабинета на вътрешните работи на страната Киторе Киндики.

По време на обществено събитие Киндики съобщи, че всяко нарушаване на директивите ще се санкционира с санкция или затвор в сходство със закона.

" Не се позволява на питейните заведения и алкохолните обекти (sic) да работят отвън плануваното работно време, както е планувано в член 34 от Закона за надзор на алкохолните питиета ", сподели той и добави, че тези, които не го съблюдават, ще бъдат глобявани или лишавани от независимост, както е планувано в закона. Всички питиета и обвързваното с тях съоръжение в пространствата ще бъдат иззети, а лицензът за произвеждане на алкохол на интервенцията ще бъде лишен, съобщи Киндики.

В Кения съгласно нормативната уредба питейните заведения имат право да работят от 17:00 до 23:00 ч. през делничните дни и от 14:00 до 23:00 ч. през уикендите, само че до момента нарушаването не е водело до строги санкции.
Законът е част от новата самодейност на кенийското държавно управление, ръководена от заместник-председателя Ригати Гачагуа, за унищожаване на противозаконния алкохол, опиатите и злоупотребата с наркотични субстанции в страната.

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР