За да разрешат ситуацията в североизточната част на Сирия, Западът

...
За да разрешат ситуацията в североизточната част на Сирия, Западът
Коментари Харесай

Френският външен министър иска Западът и Франция да говорят с Путин за Сирия

За да разрешат обстановката в североизточната част на Сирия, Западът и Франция би трябвало да стартират договаряния с съветския президент Владимир Путин , разяснява пред BFMTV министърът на външните работи на Франция Жан-Ив льо Дриан, представен от ТАСС.

" Необходимо е да се договаря с Путин, тъй като Русия има общи ползи с Франция в тази (североизточна) част на Сирия ", изяснява ръководителят на френската дипломация.

Според него, " Турция сега е изцяло сама на интернационалната сцена. Нито Китай, нито Русия изцяло я поддържа т. Русия няма всички ключове от обстановката в ръцете си. Не мисля, че има безкрайна обич сред Русия и Турция ".
 Путин предложения Ердоган в Русия
Путин предложения Ердоган в Русия

Турският президент одобри поканата

В отговор на въпрос за поддръжката на Русия за Асад министърът съобщи: " Русия може да прави каквото желае в останалата част на Сирия. Моят проблем е битката против ДАЕШ , която към този момент атакува Франция и против която би трябвало да се борим с всички вероятни средства , по-специално поддържайки връзки с кюрдите в Сирия, което Франция прави ", добавя той.

" ДАЕШ не е надвит. За ДАЕШ това е отворена врата , опция за обновяване ", разяснява той, като показва с изключение на интервенцията, извършена от Анкара, евакуиране на американски войски от региона .

" Съвпадението сред турската атака и американското отдръпване , съвпадане, което явно не е хубаво, слага района в трагична обстановка и слага в заплаха нашата лична сигурност . Смятахме, че ДАЕШ е надвит, е това не е по този начин. Това предлага всички благоприятни условия за възобновление на ДАЕШ. "
 Франция зове Европейски Съюз да наложи оръжейно ембарго на Турция
Франция зове Европейски Съюз да наложи оръжейно ембарго на Турция

Европейски Съюз трябвало да осъди турската военна атака

" В Сирия, с цел да се реши актуалният проблем , е належащо да се отхвърлен освен военни средства, само че и да се даде политически отговор , оказвайки напън върху разнообразни участници в обстановката ", сподели той.

По думите му, " сега, лагерите, където джихадистите към момента се държат от кюрдите , сме загрижени, че сигурността към този момент не е обезпечена и че кюрдите изоставят попечителството над тези лагери. огромна заплаха, по тази причина скоро отивам в Ирак ".

Жан-Ив льо Дриан желае да разиска основаването в тази страна на интернационален арбитражен съд против джихадистите от ДАЕШ. Франция и шест други европейски страни - Обединеното кралство, Белгия, Германия, Холандия, Швеция и Дания, разискват от няколко месеца вероятното основаване на този интернационален арбитражен съд в Ирак .
 Ердоган: Няма да обявим помирение
Ердоган: Няма да обявим помирение

Турция водила война против терористи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР