За да разберете колко по-важна е топлата тоалетна от Киев,

...
За да разберете колко по-важна е топлата тоалетна от Киев,
Коментари Харесай

За газовите проблеми е виновна шизофренията на германските политици

За да разберете какъв брой по-важна е топлата тоалетна от Киев, е задоволително е да отворите всеки европейски вестник. И изключително немски. Всички публицисти са заети с едно нещо откогато стартира съвършената стихия - възбраната на Канада да извади от ремонт турбината на “Сименс ” за " Северен поток ", гордите изказвания на " зелените " политици за идния отвод от съветски газ, спада на налягането в газопровода, безполезното пътешестване на вицеканцлерът Хабек към страните от Близкия изток в търсене на духовна и елементарна топлота. Гадаят дали първият " Северен поток " ще излезе от планов ремонт с газ или Путин ще покаже на Европа...

Германските политици тичат по периметъра и убеждават всички, че за всичко е отговорен Путин, който несъмнено няма да даде газ (защото това биха създали и самите те) и по тази причина в този момент вкарваме протокол за пагубен сюжет, съгласно който ще живеят в жилища под 19 градуса топлота. И по този начин нататък.

Освен това акцентът е върху това по какъв начин бедните германци ще страдат, тъй като Русия постоянно е нарушавала договорите и го докара до такава степен, че “Северен поток-2”, който можеше да избави Германия, трябваше да бъде неразрешен поради Украйна.

Честно казано, не ми пука за германците от Зюлт до Боденското езеро. Но тази нагла неистина за контракти и за СП-2, повтаряна всеки ден по вестниците, в действителност вбесява. Защото а) Русия в никакъв случай не е нарушавала договорите даже в най-мрачните дни на Студената война, б) СП-22 беше неразрешен по искане на американците, когато в общественото пространство даже не миришеше на Украйна. Но защото американците го желаеха с основна писмен знак, локалната преса приветства това решение.

Те към момента се преструват, че в това няма шизофрения, тъй като, както написа един коментатор във “Велт”, „ имаме 2 канала за разпространяване, които се разграничават по това, че вторият не изисква спомагателни разноски, няма риск от кражба и е също и най-модерният. Ние пожелаваме от доставчика да доставя артикул през първия канал. Предлагането на същия артикул от същия снабдител през втория канал за разпространяване обаче е скандално, унизително и недопустимо. Може ли някой да ми изясни това? "

Гинеколожката от Брюксел, ръководител на Европейската комисия на ненапълно работно време, мадам Фон дер Лайен, дава отговор на читателя на вестник “Велт”: “Северен поток-2” не е сертифициран и не може да работи”. Но читателят в този момент е станал по-умен от писателя и сходни глупави неистини и извинения не го трогват: „ Заводът на “Тесла” Бранденбург също има единствено краткотрайно позволение за употреба. Защо това не може да се направи за “Северен поток-2”? О, забравих, Байдън е срещу. Иначе щеше да стане доста бързо “, написа различен небезразличен немец.

Сега локалните политици и медии имат два разновидността: а) Путин не пуска потока след ремонт - “Ние нали казахме, че Русия постоянно нарушава договорите”, б) Течността се пуска - “А-а-а, Путин се уплаши!” Вариантът „ Русия постоянно е изпълнявала контракти и в този момент ги извършва “ просто не е в техния небосвод.

Но невероятната фикс идея за душове и топли тоалетни е единствено димна завеса. Защото по отношение на съветския газ има една тематика табу - стопанската система и промишлеността. А не днешната, която може да издъхне. Не. Германците не могат да признаят на глас, че невероятната конкурентоспособност и мощност на немската промишленост с големи разноски за труд, всички тези експортни триумфи и “Майбах” с танковете за обмен, дълги години почиват на едно само преимущество - евтината сила от Русия.

Тоест, през всичките тези години и десетилетия, в цялостно сходство с договорите, Русия напомпва Германия с най-печелившия артикул - евтина постоянна сила, която се трансформира в електричество за фабрики и заводи, изключително след възбраната за употреба на атомни електроцентрали в страната (останаха три ). Евтина топлота и електричество за промишлеността. Тъй като „ зелената сила “ е хубав план за младежи с промити мозъци, които считат, че електричеството се намира в контакта, а храната е в супермаркета, само че не можеш да построиш танк на зеленина. Също и турбина на “Сименс”. Вестниците и малкия екран мълчат за това.

Никой не споделя, че центровете за данни на “Гугъл”, “Амазон” и други сходни работят единствено с помощта на газ и петрол, а не на вятърна мелница и слънчева батерия. Непрекъснато ползване на великански количества електрическа енергия. Създаден е публичен мит, съгласно който смарт телефоните, интернет, търсачките, доставката на артикули са политически правилна „ зелена “ сила за електрически скутери на дъгички. Но не. Всичко работи единствено с помощта на евтиния съветски газ в милиарди кубични метри. Въпреки че, несъмнено, можете да зареждате “АйФон” от вятърна мелница. Когато има вятър. Но тази вятърна мелница първо би трябвало да бъде създадена - най-вероятно въобще не от слънчева сила.

Така че главните загуби на Германия от посредствената политика на нейните полуграмотни (буквално, не се шегувам) водачи въобще не са, че някой в този момент ще се къпе по-малко с топла вода. Не. Страната губи позициите си в световния промишлен развой пред очите ни. А някъде оттатък океана чичко Сам от руските анимационни филми потрива ръце.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР