За да разберем малко по-добре севернокорейското общество, е необходимо да

...
За да разберем малко по-добре севернокорейското общество, е необходимо да
Коментари Харесай

Двете характеристики на севернокорейската икономика: Какво пише в Конституцията на една от най-затворените нации в света?

За да разберем малко по-добре севернокорейското общество, е належащо да познаваме структурата и правилото на действието му. Най-добрият справочник за това е Конституцията на Корейската народнодемократична република.

Анализирайки конституцията, можем да разберем главната идеология и националната еднаквост на севернокорейското общество, обществената конструкция и правилото на деяние, както и националната политика и линия, написа.

Севернокорейската конституция е модифицирана и допълнена по време на 2-рата сесия на 14-то Върховно национално заседание на 29 август 2019 година, най-актуалната версия, налична сега в Южна Корея.
 Северна Корея изкусно употребява Деня на труда
Северна Корея изкусно употребява Деня на труда

Държавните медии значително употребяват празника на служащите като още една опция да възхвалят династията Ким

Севернокорейската конституция може да бъде забелязана от всеки в базата  за единно право, ръководена взаимно от Министерството на обединяването, Министерството на правораздаването и Министерството на държавното законодателство.
 Кесонг, Северна Корея
Източник:

Кесонг, Северна Корея

Севернокорейската стопанска система има две характерности: социалистически индустриални връзки и самостоятелна национална стопанска система.

Производствените връзки или икономическите връзки, съгласно член 19 на Конституцията на Корейската народнодемократична република се отнасят до обществените връзки, открити сред хората в хода на икономическите действия.
 Ким Чен Ун разкри
Ким Чен Ун разкри " задачата с най-голям приоритет " за Северна Корея

Той участва на церемонията по откриването на нова солидна оранжерийна плантация, издигната върху някогашна военновъздушна база

В индустриалните връзки има три детайла. Първият фактор е кой има средствата за произвеждане. Вторият фактор е взаимовръзката на дейностите в индустриалния развой - човеци или фамилии могат да създават, както в тази ситуация на домашните занаяти, или съдействие и разделяне на труда, както в огромните заводи. Третият фактор е по какъв начин да се разпредели продуктът, а съотношението на производството се трансформира според от това кой заема продукта.

Най-важният от трите фактора обаче е собствеността върху средствата за произвеждане.

Например, в едно капиталистическо общество индивидите могат да имат средствата за произвеждане, а класата, която има средствата за произвеждане, се назовава капиталистическа класа.
 Хора, които четат вестник в метрото на Пхенян
Източник:

Хора, които четат вестник в метрото на Пхенян

В едно социалистическо общество, каквото е севернокорейското, индивидите не могат да имат средствата за произвеждане и единствено групи като кооперациите или цялата нация, т.е. страната, могат да имат средствата за произвеждане.

Членове 20 до 24 от Конституцията преглеждат този факт по-подробно.

Самодостатъчната национална стопанска система е основна икономическа линия на Северна Корея, която я отличава от другите социалистически страни.
 Защо й е на Северна Корея да внася породисти коне от Русия за стотици хиляди долари?
Защо й е на Северна Корея да внася породисти коне от Русия за стотици хиляди долари?

Двете страни възобновиха трансграничната железопътна търговия през единствения си общ граничен пункт

Северна Корея има вяра, че с цел да построи социализъм и комунизъм, би трябвало да построи подобаваща материална и софтуерна основа.

Посочените материални и софтуерни основи се отнасят основно до средствата за произвеждане.
 Каесонг, Северна Корея
Източник:

Каесонг, Северна Корея

Северна Корея твърди, че средствата за произвеждане в социалистическото общество имат две характерности .

Едната е, че са средство за произвеждане за независим стопански живот на хората.

Северна Корея твърди, че в едно капиталистическо общество средствата за произвеждане не са нищо повече от средство, с което капиталистите да експлоатират служащите.

Другото е, че има осъвременена и приключена секторна конструкция.

Нещо повече Северна Корея упорства за модернизиране на технологиите и цялостна секторна конструкция, с цел да освободи служащите от тежък труд в социалистическото общество.
 Северна Корея се трансформира в най-новата нуклеарна мощ. Какъв ще бъде методът на Съединени американски щати?
Северна Корея се трансформира в най-новата нуклеарна мощ. Какъв ще бъде методът на Съединени американски щати?

Докато Русия се приготвяше за инвазия в Украйна, севернокорейският водач Ким Чен Ун наподобява видя опция

Северна Корея вижда нуждата от създаване на независима национална стопанска система, с цел да построи крепко социалистически средства за произвеждане.

Това е по този начин, тъй като в случай че една страна зависи от други страни за своята стопанска система, тя не може да ръководи стопанската система съгласно волята на личния си народ.
 Корейски възпитаници на мемориалното гробище на революционери
Източник:

Корейски възпитаници на мемориалното гробище на революционери
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР