За да разберем какви са причините за множеството погубени животи

...
За да разберем какви са причините за множеството погубени животи
Коментари Харесай

Журналист: Между българина и колата му има силна емоционална връзка, защото и последния несретник е Шумахер с голфа си

За да разберем какви са аргументите за множеството погубени животи на пътя, би трябвало да се разнищим прочувствената връзка сред българина и неговия автомобил. Да се върнем към социализма, когато не е имало опция всеки да има кола и тогава доста мъже вместо да гледат футбол или да бъдат с другари, лежаха под жигулитата си, с цел да ги поправят и от това изпитваха наслаждение. 

Това разяснява пред Нова тв журналистът Славив Ангелов.

При капитализма нищо не се промени в по-добра тенденция, тъй като доста хора останаха в социализма с мисленето и с приходите си. също така този преход, през който всеки го лъжеше и крадеше, автомобилът остана единственото място, където той управлява нещата, място, където той се усеща скъп и значим. Той може да е последния нещастник, поставил последните си пари в колата за бензин, само че когато светне зеления светофар, той е Шумахер, който със своя голф желае да се покаже на всички, уточни той.

В другите страни са решили въпроса. Има страни, където санкцията се дефинира съгласно приходите на индивида, по тази причина неотдавна един милионер получи санкция от 55 000 евро, тъй като е превишил единствено с 23 км/ч скоростта. В доста страни има високи санкции за нарушавания на пътя, уточни той.

В Гърция свалянето на номерата от колите имаше доста добър резултат. И тук се вкара, само че след това стопираха да санкционират по този метод, не знам за какво. Този проблем в Народното събрание няма да се реши. Вече установихме, че в Народното събрание вместо да се вземат решение проблемите, те се задълбочават. Защото там има едни депутати, които са юристи, които формализират процеса и решенията се бавят. Тук е нужна експертна комисия, която да е с външни специалисти, които да видят по какъв начин е решен в другите страни и да се види кои от тези решения могат да се внедрят у нас съгласно нашите потребности и закони, уточни журналистът. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР