За да противодейства на обичайните за края на юни опашки

...
За да противодейства на обичайните за края на юни опашки
Коментари Харесай

Агенцията по вписванията ще приема финансови отчети и в събота

За да противодейства на нормалните за края на юни опашки за подаване на годишни доклади на компании и фондации, Агенцията по вписванията разгласи, че ще работи изключително и в събота. На 29 юни всички офиси на агенцията ще одобряват документи до 15.30 часа. Крайният срок за подаване на финансовите доклади без наказания е 30 юни, който обаче тази година се пада в неработен ден - неделя. Междувременно към този момент започнаха да идват сигнали за опашки по гишетата. От офиса на организацията в Шумен да вземем за пример жители се оплакаха, че се постанова да чакат с часове.
По данни на Агенцията по вписванията от началото на годината до момента са постъпили 238 775 заявки за оповестяване на годишни финансови доклади, а се чака в оставащите дни да бъдат подадени още над 50 000 заявки. Шефката на организацията Габриела Козарева твърди, че електронната система е надградена и ще се оправи с огромния напор на доклади, подавани онлайн.
Във връзка с това от ведомството припомнят, че е по-добре вместо на гише документите да се подават онлайн - на уеб страницата на Търговския указател (brra.bg). Електронното подаване е по-евтино, тъй като таксата е с 50% по-ниска от хартиения вид, само че пък се изисква електронен автограф.  
 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР