За да приведе допълнително практиките си в съответствие с правото

...
За да приведе допълнително практиките си в съответствие с правото
Коментари Харесай

Google се ангажира да предоставя на потребителите по-ясна и по-точна информация съобразно правилата на ЕС


За да приведе в допълнение практиките си в сходство с правото на Европейски Съюз — основно по отношение на неналичието на бистрота и ясна информация за потребителите — Гугъл се ангажира да вкара промени в няколко от своите артикули и услуги.

Това оповестиха от пресцентъра на Представителството на Европейска комисия в България. След разговор, стартират през 2021 г. с мрежата за съдействие в региона на отбраната на потребителите (МСЗП), съгласуван от Европейската комисия и ръководена от органа на Нидерландия за отбрана на потребителите и пазарите и белгийската генерална дирекция за икономическа ревизия, Гугъл се съгласи да предприеме дейности по проблемите, посочени от органите, и да вкара промени в Гугъл Store, Гугъл Play Store, Гугъл Hotels и Гугъл Flights, с цел да подсигурява спазването на разпоредбите на Европейски Съюз за отбрана на потребителите. 

След разговора Гугъл се ангажира да ограничи способността си да прави едностранни промени, свързани с поръчките, що се отнася до цената и анулацията, и да сътвори адрес на е-поща, предопределен единствено за органите за отбрана на потребителите, с цел да могат да подават сигнали и да желаят бързо унищожаване на нелегално наличие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР