За да придобие обаче градът ни нов облик трябва тези

...
За да придобие обаче градът ни нов облик трябва тези
Коментари Харесай

Делян Георгиев: София не е само жълтите павета, нужни са пари за кварталите

За да придобие обаче градът ни нов образ би трябвало тези средства да стигнат и до кварталите. Време да бъдат в действителност ремонтирани вътрешнокварталните улици, да се оправят тротоарите, да се подмени осветлението, съобщи кметът на регион " Изгрев " доктор Делян Георгиев в свое писмо от Столичния общински съвет по отношение на бюджета за 2022 година на София.

Според него е редно повече средства да бъдат отпуснати за кварталите, имайки поради дадените обещания от кмета на града в предизборната акция.

" Отворено писмо на кмета на регион „ Изгрев “ до Столичния общински съвет

Уважаема госпожо Фандъкова,

Уважаеми дами и господа членове на Столичния общински съвет,

Уважаеми жители на София,

Позволявам си да Ви пиша обществено, тъй като тематиката визира всички нас – жителите на София и представителите на локалната власт. Приемам това отворено писмо като начало на разговор и се надявам да не остане глас в пустиня.

На 01.03.2022 година беше показан бюджетът на столицата за тази година. Той е в размер на 2 078 156 361 лв. и е с 200 милиона лв. по-голям от миналогодишния. Заявката на кмета госпожа Фандъкова е, че може да се наложи актуализация в средата на годината.

През 2019 година, на откриването на предизборната акция за кмет на София вие, госпожо Фандъкова, заявихте: „ Приоритет за мен към този момент ще са кварталите “. Лозунгът на болшинството в Столичния общински съвет към този момент трета година е „ Влизаме в кварталите “. Реалното осъществяване на тези поръчки всички ние, районните кметове, към момента чакаме.

Предстои Столичният общински съвет да разиска и одобри бюджета на София за 2022 година. За всички към този момент е ясно, че това ще е тежка година и би трябвало да се съобразим с действителностите. Гражданите на София обаче чакат смяната в кварталите, в който живеят към този момент години наред. Гражданите на София към този момент години наред ни споделят: „ Градът не е единствено жълтите павета “.

В показания проектобюджет виждаме още от същото, а е време да действителна смяна.

Време е да се намерения за действителна децентрализация на бюджетите. Поне % от налозите на живущите в даден регион би трябвало да остават за районната администрация.

„ Няма средства “ не може повече да бъде пояснение. В годините общината съумя да обезпечи големи средства за огромните инфраструктурни обекти. Не ги недооценявам. За да придобие обаче градът ни нов образ би трябвало тези средства да стигнат и до кварталите. Време да бъдат в действителност ремонтирани вътрешнокварталните улици, да се оправят тротоарите, да се подмени осветлението, да се провиснал пари за ремонт на детските площадки. В „ Изгрев “ има над 90, а със средствата, които получаваме можем да ремонтираме към една на година.

Кметовете на региони са най-близко до хората. Ние всеки ден сме в кварталите и чуваме какво желаят. Време е да ни дадете опция да го осъществим.

Време е за разговор и действително деяние в интерес на хората ".

С почитание,

Д-р Делян Георгиев,

Кмет на регион „ Изгрев “ и жител на София
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР