За да премахнем смяната на времето още следващата година, трябва

...
За да премахнем смяната на времето още следващата година, трябва
Коментари Харесай

Еврокомисар за смяната на времето: Работата трябва да започне незабавно

За да премахнем промяната на времето още идната година, би трябвало да стартираме да работим незабавн о, съобщи еврокомисарят по превоза Виолета Булц. Страните членки би трябвало да уведомят Комисията за решението си до края на април 2019 година.

След онлайн допитване, в което над 80 % от европейците гласоподаваха против местенето на часовниковите стрелки, Комисията предлага то да се анулира. Отделните страни членки ще решат обаче, дали ще се придържат към зимното или лятното часово време.

 
Поставени са къси и ясни периоди за анулация на промяната на времет о два пъти годишно, сподели Виолета Булц и добави, че Комисията предизвиква провеждането на съвещания на национално равнище, с цел да бъдат дейностите координирани.
 
" Важно е да уточня още един път един въпрос, който от време на време поражда комплициране. Не предлагаме целият Европейски съюз да избере или зимно, или лятно време. Това, което предлагаме е да го създадем дружно едновременно. ", изясни тя. 

 
Виолета Булц прикани страните членки да стартират допустимо най-скоро подготовка за премахването на промяната на времето.-->
 
„ Наистина се надявам, че Народното събрание и страните членки ще съумеят да оправят с тези амбициозни периоди. Затова работата би трябвало да стартира неотложно . Вече разговарях с ръководителя на транспортната комисия в европарламента Карима Дели и с господин Норберт Хофер - транспортния министър на Австрия, която сега е ръководител на Съвета на Европейски Съюз, с цел да напреднем бързо по това предложение. “

Виолета Булц добави, че към този момент нищо не е несъмнено, защото това ще е взаимно решение, което в последна сметка ще се вземе в Триалога сред Съвета, Парламента и Комисията. Еврокомисарят уточни, че се надява до края на годината да има „ зелена светлина “ от другите законодатели, а Парламента и Съвета да изразят позицията си. Ако се оправим със периодите, в края на октомври 2019 година за финален път ще преместим стрелките, посочи Виолета Булц. Страните-членки би трябвало да уведомят Комисията за решението си до края на април 2019 година.

Предложението на Комисията следва онлайн допитване, в което над 80 % обявиха, че са срещу местенето на часовниковите стрелки два пъти в годината. Желанието на болшинството от гласувалите е да останем на лятно часово време.

С 4.6 милиона участници, изследването се оказа най-успешната анкета в историята на Европейски Съюз. Досега в онлайн изследвания на Европейска комисия са се включвали най-вече 500 хиляди души. Две трети от всички дали своят вот са от Германия, само че въпреки всичко към 1,6 милиона участници в анкетата са от други държави-членки.

Проучването беше част от цялостна оценка, която Комисията трябваше да изготви в отговор на разгорещените полемики и гласоподаване в европарламента през февруари т.г., както и по искане на жители и на някои страни членки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР