За да предпазят пътуващите, полицаите са загубили живота си. Това

...
За да предпазят пътуващите, полицаите са загубили живота си. Това
Коментари Харесай

Демерджиев: Полицаи на средно ниво участват в трафика на мигранти

" За да предпазят пътуващите, служителите на реда са изгубили живота си ". Това съобщи пред bTV служебният вътрешен министър Иван Демерджиев за злополуката с рейс с мигранти, при която починаха двама чиновници на реда.

Той добави, че служителите на реда са видели, че транспортното средство е цялостно с хора, сред които дами и деца. Те не са били в багажното поделение, съобщи Демерджиев.

Цената на мигрант е към 1000 евро, като границата е извънредно лесна за прекосяване, добави Демерджиев.

" Видях с очите си по какъв начин се прескача с една стълба ", изясни вътрешният министър.

Той описа и за нова скица на заплащане, която се управлява от Турция, като дефинира метода като доста новаторски.

" Измислени са новаторски способи за разплащане, т.е. съответният мигрант би трябвало да стигне до избрана точка, да се документира идването му там. И тогава парите от Турция идват при този човек в България, който движи съответния канал, само че идват по много разнообразни много екзотични способи. Така, че не е доста елементарно да бъдат проследени. Например, носят се колета, оставят се на тъкмо несъмнено място, получават се пароли, даже се заплаща по посредством „ Изипей “ на разнообразни лица. Става дума за най-малко две огромни групи, които оперират в две страни. За главите на някои от тези групи е имало данни и преди “, разясни Демерджиев.

Той съобщи, че е в ход интервенция във връзка с обитаемоте места, в които има данни да се укриват мигранти.

Същевременно потокът бежанци се усилва непрестанно и прогнозата е, че най-драматично ще бъде през септември и октомври. В момента на границата ни били връщани по 1000 души дневно, като преди този момент са били по 300, изясни Демерджиев.

Над 6 пъти се е нараснал миграционният напън по границите ни по отношение на година по-рано.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР