За да предпазите домашния си любимец от звука и светкавиците

...
За да предпазите домашния си любимец от звука и светкавиците
Коментари Харесай

Пазете домашните любимци от новогодишния стрес

За да предпазите домашния си любим от звука и светкавиците на фойерверките в новогодишната нощ, би трябвало да го заведете на безшумно място, поучава Сергей Середа , президент на Асоциацията на практикуващите ветеринарни лекари, почетен ветеринарен доктор на Русия. По време на диалога с " Лента.ру " той изброи методите да предпазим домашния си любим от новогодишния стрес.

В нощта на 31 декември против 1 януари по традиция се изстрелват голям брой фойерверки . Звукът и светкавиците на фойерверките обаче не се възприемат радостно от всички. За някои домашни любимци това е извънредно огромен стрес.

" Ако знаете, че в новогодишната нощ към вас ще има фойерверки, би трябвало да се уверите, че домашните любимци няма да ги чуят или видят - намерете обособена стая, където е допустимо да се приютят и стойте покрай тях . По този метод домашните любимци ще се усещат по-спокойни. В противоположен случай стресът може да е доста огромен ", поучава ветеринарният доктор Середа.

Той показа, че е допустимо домашният любим да бъде подготвен авансово, тъй че да не се опасява от фойерверките и зарята в новогодишната нощ.

" Обучението, обаче, би трябвало да се прави от специалист и не трябва да се прави от дилетант. Стресът при домашните любимци може да се лекува и с лекарства, само че аз не бих го направил ", изясни той.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР